Home » СВЯТ » Атлетико Мадрид крачи уверено към титлата в Ла Лига – има ли кой да спре “дюшекчиите“?
Атлетико Мадрид крачи уверено към титлата в Ла Лига - има ли кой да спре “дюшекчиите"?

Атлетико Мадрид крачи уверено към титлата в Ла Лига – има ли кой да спре “дюшекчиите“?

Атлетико Мадрид продължава да бъде лидер в испанската Ла Лига. Отборът на Диего Симеоне има преднина от три точки пред Реал Мадрид и се бори за първа титла в шампионата от 2014 година насам. Но имат ли сили “дюшекчиите” да се преборят за златните медали?

В определен момент Атлетико се радваше на солидна преднина пред преследвачите Реал Мадрид и Барселона, но напоследък столичният гранд отбелязва спад в представянето си. Бившият тим на Любослав Пенев допусна грешка в три от последните си четири мача в Ла Лига срещу Селта и Леванте на два пъти. Това осезаемо стопи аванса на “лос колчонерос” на върха. Въпреки това, те остават и с един мач по-малко, сравнено с втория Реал Мадрид.

Наскоро Диего Симеоне промени формацията на Атлетико. От традиционното за него 4-4-2, аржентинецът реши да премине към 3-4-3. В последния мач срещу Леванте Хермозо, Фелипе и Хименес стартираха в отбрана, докато Жоао Феликс и Анхел Кореа подкрепяха Луис Суарес в атака. В последния си мач обаче Атлетико загуби и срещу Челси в Шампионската лига, а формацията 3-4-3 отново не проработи.

Поне наглед, представянето на Атлетико Мадрид с нищо не предвещаваше такъв кризисен етап за клуба. Заедно със Севиля, Атлетико разполага с най-добрата защита в Ла Лига – и двата отбора са допуснали по едва 16 гола до момента. Междувременно трансферът на Луис Суарес се оказа “право в целта”, като уругваецът има 16 гола в първенството. По този показател той разделя първото място в Ла Лига със своя бивш съотборник в Барселона Лионел Меси.

Определено халфовата линия остава длъжник напоследък. Атаката и защитата на Атлетико Мадрид се представя добре, но в средата на терена нещата не вървят по най-добрия начин. Срещу Леванте Джофри Кондогбиа и Коке започнаха като двойка вътрешни халфове, а срещу Челси първият бе заменен от Саул Нигес. И в двата случая обаче мадридчани загубиха битката в средата на терена.

Какво може да направи Диего Симеоне в момента? Не бихме се учудили, ако срещу Виляреал аржентинският треньор направи повече промени в стартовия състав. Футболисти като Лукас Торейра, Муса Дембеле, Ренан Лоди и Витоло започнаха от пейката срещу Челси, но нищо чудно Симеоне да освежи стартовите единадесет с тях. Със сигурност в момента “лос колчонерос” имат нужда от това да опитат нещо ново.

Играчи като Жоао Феликс и Анхел Кореа могат да дадат повече в атака. Младият португалец е вкарал само 6 гола в Ла Лига до момента, докато Кореа се е разписал едва 4 пъти в първенството в досега изиграните мачове. Ако те не успеят да подобрят представянето си, новото попълнение от Олимпик Лион Муса Дембеле може да изяви по-сериозни претенции за титулярно място.

Един конкретен статистически показател направи силно впечатление в двубоя с Челси в Шампионската лига. Испанският тим не отправи нито един удар в очертанията на вратата за повече от 90 минути футбол. Това не е никак обнадеждаващо преди тежкото гостуване на Виляреал в Ла Лига. “Жълтата подводница” се намира на шесто място в класирането, като отборът на Унай Емери е загубил само три от своите мачове до момента. Единствено Атлетико има по-малко загуби в течение на сезона – две.

Остава да видим дали Атлетико Мадрид ще успее да се върне към победите срещу Виляреал. Гостуването на “жълтата подводница” няма да бъде никак лесно. “Дюшекчиите” ще трябва да внимават с нападателя на домакините Жерар Морено, който има вкарани 14 гола в Ла Лига през кампанията. Определено той ще бъде най-голямата опасност за защитата на гостите. А вие избрахте ли си букмейкър, с който да заложите за краен резултат? Вижте информацията за Ефбет в Ефирбет.

Екипът на нашата медия ви съветва да бъдете максимално внимателни, когато играете хазарт. Бъдете максимално отговорни!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?