Горещи новини

Баба ме научи на тази вкусотия, с нея захраних децата и мъжа ми ме заобича още повече, а съседките само искат рецептата

Баба ме научи на тази вкусотия

Тази рецепта не е много сложна, но крайният резултат ще ви очарова. Ако досега не сте правили масленица, значи сега е моментът.

Пробвайте тази божествена вкусотия!

Необходими продукти:

около 900 г. брашно
1 кубченце мая
300-400 мл топла водичка
1 с. л.захар
1 с. л.сол
2 с. л.оцет
1 с. л.олио
2 яйца
около 400 г сирене

За топене на тестото:

около 50г масло
100 мл олио
3-4с.л.мас

За намазване: 1 жълтък

За наръсване: по желание сусам

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното, добавете размитата в малко топла вода мая със захарта, солта, оцета, олиото и яйцата.

Сипете останалата топла вода и замесете меко тесто.

2. Разделете го на 6 части (всяка тежи около 230 г), оформете ги като топки, поръсете обилно с брашънце и ги оставете да втасват.

3. Към олиото прибавете разтопената мас и маслото. Потопете всяко топче тесто в трите вида мазнина и с ръце го разтеглете на кора в тава с диаметър 30-32 см. Поръсете с натрошеното сирене. Похлупете с втора разтеглена питка и завийте на руло.

4. Така оформете 3 рула. Всяко едно усучете и след това завийте на охлюв, като баница, като съедините краищата на усуканите рула.

5. Оставете масленицата да втасва още 10 минути, намажете я с жълтък и я поръсете със сусам. Печете около 30- 40 минути във фурна, загрята до 180-200градуса.

Задължително пробвайте тази бабина вкусотия и не забравяйте да споделите вкусната рецептичка с вашите близки и приятели.

Ние сме убедени, че всеки почитател на тестените изкушения ще даде висока оценка на тази божествена масленица.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Баба ме научи на тази вкусотия, с нея захраних децата и мъжа ми ме заобича още повече, а съседките само искат рецептата"

Какво мислите?