Днес от Ко4 Ви представяме вариант за ориенталско ястие който ще удиви цялото ви семейство.
Съвременната кухня е поразителна със своето разнообразие. Можем да се насладим на ястия от цял свят, а възможностите на нашата кухня ни позволяват да ги приготвим без да отделяме много време.
Една от най-популярните кухни е турската. Пиде с различни плънки, агнешко кефте, гьозлеме, медена баклава са само част от богатата и ароматна ориенталска кухня.
Закуската е най-важното хранене в турската култура. Сервира се с особен лукс, като на масата се поставят различни ястия и черен чай в традиционни чаши или кафе, приготвено в турчин. Едно от най-популярните ястия за закуска е менемен – вид омлет с добавка на домат, зелени чушки и подправки. Понякога към ястието се добавя сирене фета, както и пастърма или говеждо месо. Името на ястието идва от град Менемен в турската провинция Измир. Предлагаме ви да приготвите тази версия на бъркани яйца по турски.
Менемен – бъркани яйца по турски
Продукти:
- 2 домата
- 8 яйца
- 2 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 1 ч.л. сол
- 3 скилидки чесън
- 2 червени чушки
- 2 с.л. доматена паста
- 1 ч.л. млян черен пипер
- 1 ч.л. сушен риган
Приготвяне:
Настържете доматите на едро ренде. Чушката, лукът и чесънът се нарязват на ситно. Разбийте всички яйца в отделна купа.
Добавете лука и солта в тиган със сгорещено олио. След 3 минути добавете черен пипер и чесън, гответе до омекване на зеленчуците (около 5 минути).
Към зеленчуковата смес добавете доматеното пюре, настърганите домати, черния пипер и ригана. Варете на слаб огън до сгъстяване, като разбърквате от време на време.
Добавете разбитите яйца в тигана, разбъркайте зеленчуковата смес. Оставете да къкри на умерен огън 5-7 минути, докато сместа се сгъсти. При сервиране полейте отгоре с малко зехтин и добавете магданоз.
Be the first to comment on "Бъркани яйца по турски – ашколсун на комшиите за тази вкусотия!"