Горещи новини

Вече не пека обикновени пържоли – това е сто пъти по-вкусно! Слагам в тава, мажа с чеснова смес и всички въздишат от удоволствие:

Вече не пека обикновени пържоли - това е сто пъти по-вкусно! Слагам в тава мажа с чеснова смес и всички въздишат от удоволствие:

Отличен съвет как да приготвите свинското по нов начин, така че да стане сочно и изключително вкусно, без да трябва да го обработвате по някакъв специален начин преди печенето.

Без сложна или дълга подготовка, а резултатът е наистина страхотен. Запишете си рецептата за тези Свински филийки на фурна с чесън и майонеза :

Свински филийки на фурна с чесън и майонеза

Продукти:

  • Свинско (може всякакво месо – аз използвах филе) – 1 кг
  • Доматен сос или пюре – 3 супени лъжици
  • Заквасена сметана – 2 супени лъжици
  • Майонеза – 2 супени лъжици
  • Горчица – 1 супена лъжица
  • Чесън – 2 скилидки
  • Твърдо сирене – 150 гр.
  • Смлян черен пипер
  • сол

За гарнитура (по избор):

  • Картофи – варени, печени, пържени
  • ориз
  • паста
  • Салата от пресни зеленчуци

Приготвяне:

Измийте, подсушете и нарежете месото на филийки.

сол и черен пипер.

свинско филе

Снимка: pixabay

Ако искате да направите ястието специално, можете да изберете екзотични ароматни подправки, но е напълно достатъчно да използвате само сол и смлян черен пипер.

Смесват се с доматен сос или пюре, след което със сместа се натриват пържолите и се мариноват в хладилника – за няколко часа, в идеалния случай за една нощ.

След това отново можем да посолим.

Поставете месото в тава, застлана с хартия за печене.

В купа смесете счукания чесън със сметаната, горчицата и майонезата .

Намажете всяко парче месо със сместа.

Поръсете с настърган кашкавал.

пържоли с кашкавал

Снимка: pixabay

Печете в загрята фурна на 180 градуса около 30 минути .

свински филийки с чесън и майонеза

Снимка: pixabay

Съвет на редактора:

Ако искате месото да е по-крехко, препоръчваме да го мариновате поне час преди приготвяне. Просто поръсете малко олио, сол и черен пипер .

Също така препоръчваме да поръсите готовите пържоли с пресни билки – например магданоз, розмарин или пресен лук.

Желаем ви добър апетит! 🙂

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Вече не пека обикновени пържоли – това е сто пъти по-вкусно! Слагам в тава, мажа с чеснова смес и всички въздишат от удоволствие:"

Какво мислите?