Home » ЗА ДАМИТЕ » Внучката на Людмила Живкова – Катерина, е точно копие на баба си! (СНИМКИ):
Внучката на Людмила Живкова - Катерина е точно копие на баба си! (СНИМКИ):

Внучката на Людмила Живкова – Катерина, е точно копие на баба си! (СНИМКИ):

Макар да е символ на времената преди прехода, името на Людмила Живкова свързваме с едни от най-знаменателните културни проекти в историята – като изграждането на НДК и асамблеята „Знаме на мира“, която и до днес няма аналог у нас.

Има много обстоятелства около живота и най-вече смъртта на наследничката на Тато, които и до днес са обвити в мистерия.

Интересното обаче е, че нейната внучка, Катерина, дъщерята на Тодор Славков, има изключителна прилика с известната си баба.

Най-малката внучка на Живкова  е наследила нейните характерни черти на лицето. Катя, която е дъщеря на Тодор Славков, е като две капки вода със знаменитата си баба. Често се случвало познати и непознати да намират прилики между Людмила и наследничката й.

Людмила Живкова

Девойката има и същата дълга черна коса, пропорционални устни и овални вежди. Сама Катя, която в момента е на 13 години и е ученичка в Италианския лицей в Горна баня, също намирала сходствата с баба й и се гордеела с тях. Макар да не е имала шанса да я познава, знаела всяка подробност от колоритния й живот, често посещавала гроба й и имала нейна снимка в стаята си.

„Баба е велика жена и за мен това е страхотен комплимент“, казва девойката по повод сравненията с Людмила Живкова.

Катерина Славкова

По думи на баща й Тодор Славков внучката на Людмила всеки ден сменяла интересите си, но най-важното било, че учението й вървяло и бележникът й бил изпъстрен от горе до долу с отлични оценки. За момента и тя проявявала афинитет към модата подобно на леля си Жени Живкова, която в годините се утвърди като една от най-талантливите и продуктивни български дизайнерки. Преди време, едва навършила 5 годинки, малката Катя дефилира на нейно ревю по повод представянето на една от колекциите й.

малката Катерина Славкова

Аплодисментите, които получила, и блясъкът на модната сцена пък я тласнали към идеята да се занимава с моделство. Единственото, което за момента било сигурно, е, че татко й планирал да я изпрати да учи в чужбина. Специалността, която щяла да следва, й давал избор да посочи сама.

Тодор Славков и Жени Живкова

Още от съвсем малка внучката на Людмила Живкова живее ту при единия си родител, ту при другия. Тодор и жена му Силвия се разделиха малко след появата на дъщеричката им на бял свят. Известно време имаше напрежение помежду им, като Силвия дори искаше да съди бившия си за родителските права над детето им, възмутена от пиянските му изцепки.

През последните две години Малък Тошко сам призна, че е намалил драстично алкохола и вече рядко посещава нощни партита.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?