В жегите човек избягва да включва фурната, защото това означава поне още 3-4 градуса повишение на температурата у дома.
Тогава какво да правим, когато ни се хапва нещо вкусно и печено? Много е просто, ще използваме котлона! В нашия случай ще приготвим нещо много вкусно от любимия летен зеленчук – тиквичките.
Фритата от тиквички
Продукти:
- 500 гр. тиквички
- 1 ч.л. сол
- 2 яйца
- 3 с.л. брашно
- 80 гр. кашкавал или сирене
- 10 гр. зелен лук
- олио за пържене
Приготвяне:
Вземете 1 или 2 млади тиквички (в зависимост от големината) и настържете на едро ренде. Кората не я махаме, тъй като младите тиквички могат да се приготвят с нея.
Снимка: Pinterest
Добавете половин чаена лъжичка сол, разбъркайте и оставете за 10 минути, за да си пуснат сока тиквичките.
След 10 минути изстискайте сока от тиквичките.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Добавете яйцата, малко сол и черен пипер, след което разбъркайте добре.
Снимка: Pinterest
Добавете брашното и разбъркайте отново.
Снимка: Pinterest
Добавете нарязан зелен лук.
Снимка: Pinterest
Кашкавалът (сиренето) се настъргва на ситно и се добавя към тиквената смес.
Снимка: Pinterest
Загрейте тиган с растително масло и върху него изсипете готовата смес.
Снимка: Pinterest
Гответе на среден огън за 10 минути.
След това обърнете фритатата с помощта на чиния и гответе под затворен капак още 5 минути.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Така приготвената фритата е много вкусна: тиквичките и зеленчуците са сготвени много добре, а коричката е приятна на вкус.
Можете да сервирате със заквасена сметана, но ястието ще бъде вкусно и без нея.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Така приготвеното ястие е подходящо за закуска, вечеря или лека закуска.
Be the first to comment on "В жегите готвя тиквичките само така: вземам една тиквичка и две яйца и приготвям вечеря за цялото семейство."