Фермери, сладкари и опитни домакини са измислили лесен трик за удължаване на срока на годност на млякото до 10 дни. Суровото мляко, което се съхранява при температура от +1 до +3 °C в продължение на 48 часа, не губи своите хранителни свойства и вкус.
Снимка: Pinterest
Опитните домакини използват трик, който увеличава срока на годност на млякото. За да направите това, добавете една щипка сол на всеки литър мляко. След добавяне на солта съдът трябва да се разклати добре и да се постави в хладилника.
Солта е отличен консервант, предотвратява размножаването на бактериите. Млякото може да се съхранява до 10 дни, без да промени вкуса си или да вкисне. В същото време добавената сол не се усеща във вкуса на продукта.
Be the first to comment on "Ето какво слагам аз в суровото мляко и издържа със седмици, без да се вкисне! Трикът на фермерите:"