Зелените подправки ми стоят 2 месеца в хладилника и са толкова свежи: Как да ги съхраняваме без чаши вода

Зелените подправки ми стоят 2 месеца в хладилника и са толкова свежи: Как да ги съхраняваме без чаши вода

Днес искам да споделя с вас един прекрасен начин, който ще ви помогне да запазите  зелените подправки свежи в хладилника за дълго време, сякаш са току-що набрани от градината. При това съхранение  ще останат свежи за около два месеца. 

Обикновено съхранявам магданоз и копър по този начин.

Но аз отглеждам зелен лук на перваза на прозореца, така че винаги го имам пресен.

Така че, първо трябва да измиете зелените подправки и да ги поставите върху кърпа.

Сега трябва да увиете копъра и магданоза хлабаво в тази кърпа. Внимавайте да не повредите клончетата.

Поставете ги увити в кърпа, в найлонов плик и поставете в чекмеджето за зеленчуци на хладилника. Няма нужда да завързвате торбичката, не трябва да лежат плътно.

Влагата, която остава върху подправките и кърпата след измиване, е достатъчна, за да запазите копъра и магданоза свежи за дълго време. Нищо не гние, няма мухъл. магданозът и копърът са свежи и ароматни.

Освен това няма нужда да слагате чаши с вода, които заемат място и могат случайно да се разлеят.

Как обикновено съхранявате зелените подправки?

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Зелените подправки ми стоят 2 месеца в хладилника и са толкова свежи: Как да ги съхраняваме без чаши вода"

Какво мислите?