Фасулът е ценно бобово растение, съдържащо витамини С и В, както и много полезни микроелементи. Използването му е много важно за човешкото здраве.
Предварително накисване на боб.
Обикновено бобът се накисва за една нощ, за да омекне и да набъбне. Този процес обаче може да се ускори, като накиснете боба във вряща вода в съотношение 1 към 4, като добавите ¼ ч.л. сода и след 2 часа бобът ще омекне. След това водата трябва да се отцеди и бобът да се изплакне добре под течаща вода, след което можете да започнете да готвите.
Фасулът има плътна обвивка, която содата за хляб помага да се омекоти, като уплътнява микропукнатините по повърхността му.
Този прост метод ще спести време и усилия, позволявайки ви бързо да приготвите вкусни ястия с боб.
Be the first to comment on "Какво да добавите, когато готвите боб, за да омекне и да се свари бързо"