Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Кухня у дома за чудо и приказ – кои стилове са ни най-любими?
Кухня у дома за чудо и приказ – кои стилове са ни най-любими?

Кухня у дома за чудо и приказ – кои стилове са ни най-любими?

Наличието на прекрасна кухня у дома е мечта за всяка домакиня – едва ли има нещо по-приятно от това да се върнем вкъщи след дълъг и натоварен работен ден и да се отпуснем, релаксирайки, в уюта на своята кухня.

За да я направим наистина приятна и удобна, съществуват множество идеи, свързани с интериорния дизайн – големи кухни, П-образна или Г-образна кухня, права кухня – съществуват редица опции, от които всяко семейство, желаещо да изгради новата си кухня, може да избира.

Нова кухня у дома – съвършенство, здравина и функционалност

Когато идва време за направата на нова кухня, вероятно всеки ще бъде обзет от вълнение и желание тя да бъде направена така, че категорично да се вписва във вкуса и домакинските нужди. Що се отнася до големината, размерите на всяка кухня следва да се съобразят с размерите на помещението – ако разполагате с голяма стая, то тогава е съвсем естествено да искате да оползотворите всяко свободно кътче. Не правете грешката да похабявате пространството – всяка кухня следва да бъде достатъчно оборудвана със шкафове, чекмеджета и рафтове, за да съумее да побере всичките ви вещи. Не забравяйте, че добре изглеждащата стая е винаги онази, която е подредена и в нея не цари хаос.

За малките помещения заложете на кухня, която, от една страна, да се побере в наличното пространство, а, от друга – да притежава отново всички необходими компоненти. Дизайнерите препоръчват малките кухни да са оборудвани с вградени уреди – така спестявате място и, въпреки това, притежавате всички необходими кухненски пособия.

За уреди в своята кухня изберете такива, които ще ползвате ежедневно и често – няма смисъл да отрупвате дизайна си с принадлежности, които рядко ще използвате. Фурната, котлоните, абсорбаторът и хладилникът са задължителният минимум. Ако имате афинитет към готварството, то тогава бихте могли да заложите и на уреди като микровълнова, пасатори, блендери, грил скари и прочее нововъведения. Домакините пък, които категорично държат на домашното приготвяне на храната в своята кухня, посягат и към кухненските роботи – уреди, които през последните години се радват на изключителна популярност.

Материалите и цветовете също са нещо, което бихте могли да подберете изцяло по ваш вкус – допитайте се до мнението на професионалисти, за да съумеете да изберете най-добрите варианти за своята бъдеща кухня. Изборът зависи изцяло от вас и вашите вкусове – светла, тъмна кухня, такава от ПДЧ, МДФ или масив. Вариантите са наистина много и пред вас се разгръща цял един свят на безупречен интериорен дизайн. Възползвайте се максимално от всички предоставени опции.

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

About Цветан Славчев

Какво мислите?

Ko4.bg във Facebook