Home » ЗА ДАМИТЕ » Кухня у дома за чудо и приказ – кои стилове са ни най-любими?
Кухня у дома за чудо и приказ – кои стилове са ни най-любими?

Кухня у дома за чудо и приказ – кои стилове са ни най-любими?

Наличието на прекрасна кухня у дома е мечта за всяка домакиня – едва ли има нещо по-приятно от това да се върнем вкъщи след дълъг и натоварен работен ден и да се отпуснем, релаксирайки, в уюта на своята кухня.

За да я направим наистина приятна и удобна, съществуват множество идеи, свързани с интериорния дизайн – големи кухни, П-образна или Г-образна кухня, права кухня – съществуват редица опции, от които всяко семейство, желаещо да изгради новата си кухня, може да избира.

Нова кухня у дома – съвършенство, здравина и функционалност

Когато идва време за направата на нова кухня, вероятно всеки ще бъде обзет от вълнение и желание тя да бъде направена така, че категорично да се вписва във вкуса и домакинските нужди. Що се отнася до големината, размерите на всяка кухня следва да се съобразят с размерите на помещението – ако разполагате с голяма стая, то тогава е съвсем естествено да искате да оползотворите всяко свободно кътче. Не правете грешката да похабявате пространството – всяка кухня следва да бъде достатъчно оборудвана със шкафове, чекмеджета и рафтове, за да съумее да побере всичките ви вещи. Не забравяйте, че добре изглеждащата стая е винаги онази, която е подредена и в нея не цари хаос.

За малките помещения заложете на кухня, която, от една страна, да се побере в наличното пространство, а, от друга – да притежава отново всички необходими компоненти. Дизайнерите препоръчват малките кухни да са оборудвани с вградени уреди – така спестявате място и, въпреки това, притежавате всички необходими кухненски пособия.

За уреди в своята кухня изберете такива, които ще ползвате ежедневно и често – няма смисъл да отрупвате дизайна си с принадлежности, които рядко ще използвате. Фурната, котлоните, абсорбаторът и хладилникът са задължителният минимум. Ако имате афинитет към готварството, то тогава бихте могли да заложите и на уреди като микровълнова, пасатори, блендери, грил скари и прочее нововъведения. Домакините пък, които категорично държат на домашното приготвяне на храната в своята кухня, посягат и към кухненските роботи – уреди, които през последните години се радват на изключителна популярност.

Материалите и цветовете също са нещо, което бихте могли да подберете изцяло по ваш вкус – допитайте се до мнението на професионалисти, за да съумеете да изберете най-добрите варианти за своята бъдеща кухня. Изборът зависи изцяло от вас и вашите вкусове – светла, тъмна кухня, такава от ПДЧ, МДФ или масив. Вариантите са наистина много и пред вас се разгръща цял един свят на безупречен интериорен дизайн. Възползвайте се максимално от всички предоставени опции.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?