Майката на убития Митко прочете писмо от негово име и разпла…

Майката на убития Митко прочете писмо от негово име и разпла...

Жителите на пловдивското село Цалапица блокираха за кратко движението при кръговото за Пазарджик. Протестът им под надслов „Справедливост за Митко“ започна в 17 часа. На място имаше полиция, а колите бяха пропускани на интервали. 

Майката на убития Митко – Атанаска Бакалова, прочете писмо, което е написала от негово име.

„Много време от смъртта ми измина, но духът ми покой не намира. Той броди навред и зове: „Хора, бдете, убийците са още сред вас. Те в тъмна нощ ме убиха, в тъмна нощ ме зариха. Следи заличиха и кръвта ми измиха. Двама от тях заловиха. Третият още не. Те се мъчат кръвта да измият от престъпните свои ръце. Но кръвта се лесно не трие, тя говори, за мъст тя зове… „, четеше Атанаска, докато протестиращите обикаляха блокираното кръгово кръстовище и викаха „Аз съм Митко и няма да мълча!“. 

Майката на убития Митко прочете писмо от негово име и разплака всички СНИМКИ

„Това беше Митко. Той мислеше така“, допълни тя за прочетеното писмо.

„Сигурна съм, че той е тук с нас и вижда кои застават зад него, кои искат истината да излезе. Ние искаме истината. Такава каквато е. И виновните да си понесат последствията“, каза на мегафона майката на убития Митко и призова за минута мълчание в негова памет.

След като вдигнаха блокадата при Орта хан, протестиращите застанаха отстрани на пътя, а преминаващите шофьори ги подкрепиха с клаксони.  „Докато не получи справедливост, надали Митко ще почива в мир. Надали тялото му ще намери покой“, каза още Атанаска Бакалова, подкрепена от десетки жители на Цалапица.

Майката на убития Митко прочете писмо от негово име и разплака всички СНИМКИ

„След писмото, което прочете майката на Митко, написано сякаш от душата му в отвъдното, нямам какво да кажа. Освен да сведа глава. И да стисна юмруци. От гняв. От болка. От ужас. Че децата ни са незащитени. Днес е Митко, утре кой? И не ме е страх от заплахи. Че след изборите ще ни вадят един по един от къщите. Че ще получим „подаръчета“. „Подаръчета“ ще получите всички вие, участвали пряко и косвено в убийството на Митко. От съдбата. А тя удря жестоко! Аз нямам какво да губя! Долу окървавените ви ръце от моите деца! Долу мръсните ви ръце от децата на България!“, написа една от протестиращите в социалните мрежи след протеста при Орта хан по-рано днес.

Майката на убития Митко прочете писмо от негово име и разплака всички СНИМКИ

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Майката на убития Митко прочете писмо от негово име и разпла…"

Какво мислите?