Мили хора, помогнете! 4-годишната Белослава има нужда от нас

Мили хора помогнете! 4-годишната Белослава има нужда от нас

PRITY CUP в лицето на Милен Иванов се включват в каузата “Заедно за Бела“, като на 26-27.08 в Горна Оряховица ще се проведат мега сблъсъците на финалния турнир на PRITY CUP в комплекс Prity Sport – Горна Оряховица.

В подкрепа на малката Бела (която оцелява след крайно тежък инцидент и се лекува и възстановява в Турция) ще бъдат поставени дарителски кутии!

Всеки, който иска да подпомогне лечението на малкото дете и няма възможност да присъства на събитието, може да направи дарение по следната дарителска сметка:

Дарение за Белослава Бисерова Бориславова

IBAN – BG85 FINV 9150 1317 5575 50

BIC – FINVBGSF

Банка – Първа Инвестиционна Банка

PayPal paypal.me/BBorislawow

 Мили хора помогнете! 4-годишната Белослава има нужда от нас
Белослава Бисерова Бориславова е едно здраво, щастливо и усмихнато дете до 12.05.2021. Тогава две-годишната Белослава от град Русе получава внезапен сърдечен арест докато си играе с другите деца на площадката. Внезапно, без никакви симптоми и без никога да е боледувала през живота си, нейното сърце спира.

В следствие на сърдечния арест (спиране на сърдечна и дихателна дейност) Бела изпада в клинична смърт общо 10 минути, 2 от които лежи мъртва на площадката вече посинялa, а през останалите 8 минути я реанимират.

Русенските лекари успяват да я върнат в света на живите, но детето изпада в кома и е транспортирано по спешност в болница Пирогов (София) където прекарва 2 месеца в детска реанимация, от които 1 месец е интубирана в кома. Диагностицирана е COVID-19 инфекция с 50% засягане на белите дробове, получава глобален мозъчен оток и следват куп несъвместими с живота състояния, които тя успява да преодолее.

Излиза жива от интензивното отделение, но в крайно тежко състояние. Следват 20 дни в неврохирургията на Пирогов и изписване, но отново в крайно тежко състояние. Бързо става ясно, че варианти за лечение в България не съществуват!

Благодарение на много хора с големи сърца Бела е транспортирана за лечение в болница Рейап (Истанбул, Турция), където месеци наред лекарите се борят за нейното стабилизиране и успяват да я извадят от критичното състояние, в което пристига. Нейното лечение в Турция продължава и детето показва значително подобрение!

Нека бъдем съпричастни, нека не спираме да помагаме на “отписаните“ от България деца!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Мили хора, помогнете! 4-годишната Белослава има нужда от нас"

Какво мислите?