Горещи новини

Мистерия около случая с Биляна,която се хвърли от сграда

Мистерия около случая с Биляна която се хвърли от сграда

Не е ясно как майката е влязла в апартамент, за да скочи

Жилищата на горните етажи са заети от чужденци през онлайн платформа

Мистерия обгръща случая с майката на две деца Биляна Петрова, която се хвърли от сграда на столичната улица „Пиротска“ 12 в сряда.

Все още не е ясно как жената е успяла да влезе в някой от апартаментите и да скочи, защото жилищата, които са на горните етажи, са наети от чужденци през онлайн платформа. Те се отдават под наем и проверка на „България Днес“ показа, че в деня, в който Биляна се самоуби, както се твърди към този момент, но не е доказано още, всичките апартаменти са били заети, а в другите има постоянно живеещи столичани.

„България Днес“ разговаря с доктор Каймакански, който има кабинет в сградата.

„Горните етажи са под наем, там има хора. Идват за по няколко дни, предимно чужденци. Освен ако някой не я е пуснал, просто няма как да е влязла в апартамента сама. Според мен е просто невъзможно“, казва д-р Каймакански.

Друг подозрителен момент е и, че няма как Биляна да се е метнала от някоя от площадките в междублоковото пространство, защото такива няма, нито има прозорци (става въпрос за задната част на сградата, която гледа към двора на Румънската църква „Света Троица“). Всичко това означава, че Биляна или се е хвърлила от някой от апартаментите, или от покрива, ако някак е успяла да се добере дотам.

Вчера имаше повторен оглед на сградата и на църковния двор. Очаква се от СДВР да докладват случая на Районната прокуратура в столицата, която ще разследва склоняване към самоубийство, защото това е единственият член в Наказателния кодекс, който може да бъде приложен в такива случаи. Наши източници в СДВР и в съда казаха, че към момента е разпитан само мъжът на загиналата – Мартин Венев. Наблюдаващият прокурор е дал насоки на разследващите, като една от тях е да бъдат разпитани повече свидетели, нейни близки, както и живеещи в сградата, от която е скочила, за да може да се навърже цялостната картина. Случаят ще достигне до прокуратурата чак след няколко дни.

Припомняме, че Биляна Петрова изчезна във вторник, след като е разбрала, че трябва да бъде хоспитализирана. В същия ден майката на две деца е с нейна приятелка, която й помага в грижите за малчуганите.

От известно време Биляна е получавала паникатаки и е имала тревожни епизоди. Когато приятелката й вижда, че положението е доста сериозно, се обажда на спешния телефон 112. Медиците от Бърза помощ й препоръчват да отиде спешно на лекар, за да й се окаже помощ. Първоначално тя отказва, но накрая склонява. Закарва я близък семеен приятел. В болницата обаче, когато Биляна разбира, че искат да я хоспитализират за лечение, тя решава да избяга.

На следващия ден тялото й бе открито в двора на Румънската църква „Света Троица“. Смята се, че Биляна е скочила, каквато е версията към момента, от някой от високите етажи на сграда на ул. „Пиротска“ 12 в центъра на столицата. На камери от улицата се вижда, че Биляна влиза сама с сградата, но какво се е случвало оттам насетне, не е ясно.

Защо е избрала да се хвърли от точно тази сграда? Срещнала ли се е с някого? Познавала ли е някой, който живее там, който да я е пуснал в апартамента си? От кой етаж е скочила? Вземала ли си е хапчетата, които й е изписал психиатър преди над една седмица?

Всички тези въпроси са без отговор на този етап, но към момента всичко сочи към самоубийство, макар сестрата на Биляна да твърди, че тя не би оставила двете си деца без майка, намеквайки, че има нещо гнило в целия случай.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Мистерия около случая с Биляна,която се хвърли от сграда"

Какво мислите?