img
Home / ЗА ДАМИТЕ / Разкриха видео игрите, които причиняват най-големи раздори между двойките

Разкриха видео игрите, които причиняват най-големи раздори между двойките

/
/
/
159 Views

Геймингът става все по-популярна форма на забавление, но се оказва, че това хоби може да доведе до сериозни проблеми в любовния ви живот.

Статистическите данни показват, че множество двойки водят спорове, дори ежедневно, заради времето, прекарано с контролери в ръка пред екраните. Не липсват и случаи, когато двама влюбени дори се разделят по тази причина, макар и това да се случва по-рядко.

Ако все пак смятате, че хобита като гейминга и онлайн залозите не могат да попречат на любовта, влезте в Уин Бет и не загърбвайте това удоволствие.

Но да се върнем към темата с конфликтите, които видео игрите могат да предизвикат между двама души, които живеят заедно. Изследване на CardsChat показва, че 1 на 50 двойки водят спорове помежду си заради гейминга абсолютно всеки ден. 1 на 25 споделят, че подобни кавги се случват между 250 и 300 пъти в годината, а 3 на 25 казват, че за тях това е нормално между 150 и 200 пъти годишно. Всички тези хора признават, че един от двамата, най-често мъжете, играят толкова много време, че това става повод за скандал.

Едва 1 на 4 души споделят, че подобни спорове при тях се случват доста рядко – “само” меж-ду 50 и 100 дни годишно.

Шутърът от първо лице Call of Duty е играта, която най-често кара двойките да се карат по-между си. 38% от двойките казват, че именно това заглавие е в центъра на проблема. Други 34% казват, че това е най-популярният футболен симулатор – FIFA.

Подобни статистически данни виждаме и в книгата Football Manager Stole My Life на автора Иън Макинтош. Там той пише, че през 2012 година има регистрирани цели 35 случая на раз-води, които са били провокирани от футболната игра Football Manager. В нея играчите влизат в ролята на треньори, като целта пред тях е да изградят възможно най-добър отбор.

Именно Football Manager е сред лидерите в статистиката, показваща кои игри са най-честа причина за конфликт. 15% от анкетираните посочват именно симулатора като повод за раз-дори. 21% от участниците в изследването са споделили, че споровете са породени от свръх-популярната в момента Fortnite.

Крис Плайнс е експерт по срещи и романтични взаимоотношения. Той казва, че геймингът може сериозно да наруши нормалния ни начин на живот. Възможно е някои хора, пристрас-тени към това, да забравят за важни уговорки или дори да загубят представа кой ден от сед-мицата сме. Ето какво казва Крис Плайнс: “Прекаляването с гейминга може да ви затрудни да кажете кой ден сме днес, особено ако сте играли цяла нощ. Така вместо да приготвите нещо специално за вашия партньор, вие ще сте заети да достигате следващи нива в играта си.”

Както и се досещахме, по-често жените, отколкото мъжете, остават ощетени от това хоби. 1 от 4 дами споделят, че поне веднъж са се опитали да забранят видео игрите в своя дом.

Мачмейкърът Сюзън Тромбети също е на мнение, че прекаляването с видео игрите може да засили изолацията и да отдалечи двама души един от друг. Тя казва: “Геймингът може да засили изолацията и да причини проблеми в една връзка. Но вместо да се опитвате да го забраните изцяло, което няма да доведе до добър резултат, опитайте просто да го ограничите от времева гледна точка. Не забравяйте, че малките компромиси работят най-добре между двама души.”

Цели 25% от анкетираните мъже признават, че поне веднъж са обмисляли да прекратят връз-ка, тъй като геймингът се е оказвал твърде голям проблем в отношенията с любимия човек.

Нашият съвет? Ако имате подобен проблем, проведете искрен разговор с партньора си. Не се опитвайте да налагате забрани, защото това няма да завърши добре. Вместо това, опитайте се да намерите компромис.

Нашият екип ви съветва за отговорна и разумна игра, ако сте решили да играете хазарт.

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook