Свински ребра, печени на фурна: Като видиш как месцето се топи и отделя от костите, вече знаеш, че ще е божествено!

Svinski rebra na furna

Повечето хора предпочитат да пекат ребрата на скара, но аз ги обожавам приготвени на фурна. Само така месото става наистина крехко и буквално се отделя от кокала, когато го докоснеш с вилицата!

Споделям с вас моята „фирмена“ рецепта за Свински ребра, печени на фурна:

Свински ребра, печени на фурна

Продукти:

  • 1 кг свински ребра

Подправки за марината:

  • 1 чаена лъжичка едра сол
  • 1 чаена лъжичка суха подправка
  • 1 равна чаена лъжичка сладък червен пипер на прах
  • 1 чаена лъжичка смлян чесън
  • 1 чаена лъжичка мед
  • 2 чаени лъжички кетчуп
  • 1 чаена лъжичка горчица
  • 2 супени лъжици олио

Приготвяне:

Надупчете ребрата от едната и от другата страна.

Смесете подправките в отделна купа.

подправки марината

Снимка: YouTube

Намажете месото с маринатата и го натрийте добре, сложете го в плик за печене, а след това в огнеупорен съд. Разрежете леко плика на няколко места, за да може да излиза парата и печете до зачервяване.

мариновани ребра в плик

Снимка: YouTube

Изсипете чаша вода на дъното на съда. След 1,5 часа разрежете плика и оставете месото да се запече още малко, докато придобие цвят.

печени ребра на фурна

Снимка: YouTube

Ако нямате плик за печене, сложете месото в намазнен огнеупорен съд, след което го залейте с чаша вода. Затворете с алуминиево фолио и го набодете на няколко места.

Печете 2-3 часа, като от време на време доливате вода. Пече се на 200-220 градуса или зависи от фурната.

печени свински ребра

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

свински ребра на фурна

Снимка: YouTube

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Свински ребра, печени на фурна: Като видиш как месцето се топи и отделя от костите, вече знаеш, че ще е божествено!"

Какво мислите?