Солени топчета със сусам и кашкавал – и за първо, и за второ стават, без тях празник не минава! Супер лесна рецепта:

Солени топчета със сусам и кашкавал - и за първо и за второ стават без тях празник не минава! Супер лесна рецепта:

Чудесна и доста бърза идея за празнично предястие или просто интересен обяд (а защо не и вечеря).

Тези солени топчета със сусам и кашкавал са хрупкави отвън, а отвътре ще ви разтопят с нежно картофено пюре, гарнирано с разтопен кашкавал – кой може да си мечтае за нещо по-добро? Знаем, че вече сте нетърпеливи, затова веднага минаваме към продуктите:

Солени топчета със сусам и кашкавал

Продукти:

  • 500 г варени картофи
  • 200 г брашно
  • сол, черен пипер и сухи подправки на вкус
  • малко червен пипер на прах
  • 100 г нискомаслено сирене или кашкавал за пълнеж
  • 100 г сусам за овалване

Приготвяне:

Пасирайте пюрето и подправете на вкус.

продукти крокети

Снимка: YouTube

пюре с подправки

Снимка: YouTube

Добавете 100 г брашно и разбъркайте.

След това добавете останалото брашно и сместа се заглажда.

Намажете дланите си с олио, гребвайте от сместа с лъжица, в средата сложете малко кубче нискомаслено сирене и оформете топчета.

топчета от пюре

Снимка: YouTube

Оваляйте топчетата в сусам и ги подредете в чиния.

сусам в чиния

Снимка: YouTube

Изпържете крокетите в умерено загрято олио до зачервяване от двете страни.

крокети в олио

Снимка: YouTube

пържени крокети

Снимка: YouTube

Извадете ги върху хартиени кърпи, за да попият излишната мазнина. Поднесете с подходящ сос и салата.

солени топчета със сусам

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Солени топчета със сусам и кашкавал – и за първо, и за второ стават, без тях празник не минава! Супер лесна рецепта:"

Какво мислите?