Любима ни е – какво е неделното барбекю без малко пикантна апетитка или пък пицата без нейния лютив вкус?! Прави се лесно и вкусът е неповторим!
Ето я и днешната рецепта за апетитка на Ко4
Необходими продукти
3 кг. червени чушки
3 кг. домати
1 кг. чорбаджийски чушки
3 глави чесън
1 връзка магданоз
1-2 бр. люти чушки
За маринатата:
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. оцет
2 с. л. сол
Начин на приготвяне
Червените чушки се почистват от дръжките и семките. Изпичат се, обелват и нарязват. Доматите се обелват и нарязват на средно големи парчета.
Чорбаджийските чушки също се почистват от опашките и семките и се нарязват на дребно.На огъня в голяма и дълбока тава (тенджера) се слагат продуктите за маринатата. След като течността заври се слагат чорбаджийките чушки да се позапържат, докато станат леко прозрачни.
Изваждат се с решетъчна лъжица, в същата марината се слагат нарязаните домати, изваряват се докато се изпари водата им и останат на мазнина. Тогава добавяме: печените чушки, чорбаджийските чушки, чесъна (нарязан на филийки) и по желание една-две люти чушки (нарязани на много ситно), оставяме на огъня още 20-тина минути, като разбъркваме често.
Готовата апетитка овкусяваме със ситно нарязан магданоз, насипваме в буркани и стерилизираме за 15 минути
Източник: 365 Новини
Be the first to comment on "С тази домашна апетитка ще покорите върхове-толкова е вкусна, че всички питат за рецептата!"