img
Home / ЗА МЪЖЕТЕ / Топ 5 на най-добрите индивидуални спортове

Топ 5 на най-добрите индивидуални спортове

/
/
/
172 Views

И сам воинът е воин. Това вероятно е мотото на всички атлети, които се състезават в сферата на индивидуалните спортове.

За разлика от отборните такива, там всичко зависи от самия теб – от собствените ти възможности и моментна форма. Ако имаш лош ден, няма кой да те измъкне от неприятна ситуация. Тогава губиш, защото нямаш отбор на който да разчиташ.

Днес ще разгледаме някои от най-успешните индивидуални спортове в света, що се отнася до популярност и заплащане на атлетите. На всички тях можем и да залагаме. Затова, под-гответе своите залози в Палмс и нека започваме!

Тенис

Безспорно тенисът е един от най-престижните, а и добре заплатени спортове в света. Четирите турнира от Големия шлем се наблюдават от огромен брой зрители всяка година, а наградните фондове са впечатляващи. Само ще отбележим, че победителят при мъжете на “Уимбълдън” 2021 ще прибере повече от 2 милиона и 300 хиляди английски лири. Внушителна сума, нали? От друга страна, световният №1 в момента Новак Джокович може да се похвали със спечелени почти 150 милиона долара от наградни фондове. Благодарение на добрата си репутация, най-изявените тенис звезди успяват да си спечелят и атрактивни рекламни договори с големи компании.

Плуване

Плуването е един от най-атрактивните спортове на всяко едно издание на Олимпийските игри. Именно плувец е и най-успешният олимпиец на всички времена – Майкъл Фелпс. Нас-коро Световната федерация по плуване увеличи наградните фондове на световните първенства. Така плувците, които завоюват титлите при мъжете и жените, ще получават по 150 000 долара от наградния фонд. Това може би ви изглежда малко, но в годишния календар има достатъчно състезания, за да могат най-добрите плувци да заработят добри пари в рамките на 12 месеца.

Голф

Макар и да не е чак толкова популярен в България, голфът е всъщност един от най-скъпоплатените спортове в световен мащаб. Не е случайно, че много от богатите хора, както у нас, така и в чужбина, обичат да го практикуват. А парите наистина са добри. Най-престижните състезания по голф в света са от т.нар. PGA Tour. Победителят в Masters Tour-nament, например, увеличава банковата си сметка със сумата от 2.07 милиона долара. От друга страна, който спечели PGA Championship ще прибере 1.98 милиона.

Бойни спортове

Бойните спортове не спират да се развиват, при това – с наистина високи темпове. В послед-ните години ММА сякаш увеличи двойно своята популярност, а това се дължи на появата на суперзвезди като Конър МакГрегър и Хабиб Нурмагомедов. Трябва обаче да се отбележи, че парите в смесените бойни изкуства все още отстъпват значително на тези в бокса. Само за пример, мексиканският боксьор Саул “Канело” Алварес прибра внушителните 20 милиона долара за срещата си с британеца Калъм Смит в края на миналата година. Богатството на Флойд Мейуедър пък се изчислява на колосалните 500 милиона долара.

Колоездене

Колоезденето несъмнено е труден спорт, който не е за всеки. Изисква се сериозна физическа издръжливост и подготовка, за да издържиш на всичките тези разстояния, които най-добрите колоездачи изминават по време на големите състезания. “Тур дьо Франс”, например, протича в рамките на 21 дни, в които състезателите трябва да изминат около 3500 километра със своите велосипеди. Общият награден фонд на състезанието възлиза на почти 2 милиона и 300 хиляди евро, което определено е една добра мотивация за участие.

Важно! Екипът ни ви призовава да залагате възможно най-отговорно и разумно.

Твоят коментар
Твоята оценка
Общо гласували

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ko4.bg във Facebook