Запишете тази рецепта за хляб без брашно. Приготвя се само от три съставки и вода, идеален за всеки, който е на диета и особено за тези, които са чувствителни към глутен и имат други храносмилателни проблеми.
Основните продукти за приготвяне на този хляб са псилиум (индийски живовляк) и яйца. Чудите се дали хлябът ще ухае приятно и ще има вкус на яйца след печене? Отговорът е не! Оставете го да изстине, след което се насладете на прекрасния му вкус.
Псилиумът или индийският живовляк е една от най-ефективните билки, които помагат за изпразване на червата – естествено и безболезнено. Той е идеална храна за пролетно прочистване, която ще помогне на тялото да се освободи от токсините в храносмилателния тракт, които създават основата за развитието на някои хронични заболявания.
Псилиумът се препоръчва от всички диетолози по света, защото успешно замества синтетичните лаксативи и има благоприятен ефект върху храносмилателната система. Псилиум, или както го наричат индийски живовляк, може да се намери в почти всички аптеки и магазини за здравословни храни.
Може да помогне при хроничен запек, рак на дебелото черво, болест на Крон, синдром на мързеливо черво, висок холестерол и други състояния, свързани със забавено и проблемно храносмилане. Ето какво ви трябва, за да направите този вкусен и диетичен хляб :
Диетичен хляб без брашно
Продукти (за 4 малки хляба):
- 2 яйца
- 1 щипка сол
- половин чаена лъжичка бакпулвер
- 30 мл топла вода
- 20 г псилиум
Приготвяне:
В по-дълбока купа разбийте две яйца, добавете щипка сол и половин чаена лъжичка бакпулвер.
Разбийте с бъркалка, след което добавете 20 мл топла/вряла вода. Разбийте отново, докато яйцата станат редки. Добавете 20 g псилиум на прах или люспи. разбъркайте, за да се попие хубаво в яйцата и оставете настрана за 5-8 минути.
През това време сместа се разбърква няколко пъти. Псилиумът има свойството да набъбва и да увеличава обема си. При всяко следващо разбъркване сместа ще става по-гъста. След 8-10 минути хлебчетата могат да се оформят и изпекат.
С леко намазнени длани оформете четири топки и ги поставете в тава, застлана с хартия за печене. Сложете ги в предварително загрята фурна на 170 градуса и ги изпечете, докато добият приятен златист цвят отгоре.
Оставете ги да изстинат, като през това време леко ще се охладят. Питките са меки и много вкусни.
Можете да ги ядете по този начин, но можете да направите и вкусни сандвичи от тях.
Be the first to comment on "Хляб БЕЗ брашно за фиданки – ядеш колкото искаш и пак слабееш. Запишете тази рецепта:"