Горещи новини

Чушки със сирене в плик – пригответе се за нещо безумно вкусно! Който опита, повтаря и потретва:

Чушки със сирене в плик - пригответе се за нещо безумно вкусно! Който опита повтаря и потретва:

Това е моят начин за приготвяне на чушки със сирене  за зимата. За мен е най-практичен, защото не се налага да сменям саламурата и не ми заема място в хладилника.

Трайността е около 3 месеца. Споделям с вас моя начин за приготвяне на Чушки със сирене в плик за зимата:

Чушки със сирене в плик за зимата

Необходими съставки:

  • Зелено-жълти чушки
  • Извара или ситно сирене
  • Сол, половин чаена лъжичка за една чушка
  • Подсолена вода (4 литра вода + 1 кг сол)

Процедура:

Първо се приготвя саламурата. Разтворете 1 кг сол в 4 литра вряща вода. Солта трябва да се разтвори напълно и след това се оставя да се охлади добре.

Чушките се измиват и почистват от семките. Червените чушки имат по-кратък срок на годност, така че ако сложите няколко червени чушки, опитайте да ги използвате първо.

Във всяка чушка се слага по половин чаена лъжичка сол и с пръсти се разстила хубаво по вътрешната стена.

След това напълнете чушките с извара или натрошено сирене.

Когато солената вода се охлади добре, започнете да опаковате чушките. За целта се използват торбички за фризер. Във всеки плик се слагат по 1-2 чушки, изстисква се въздухът и се затваря на „възел“.

пликове чушки със сирене

Снимка: YouTube

Торбичките с чушките веднага се нареждат в кофа или големи буркани (зависи колко ще слагате) и се притискат отгоре с чиния и нещо тежко. Заливат се със студена подсолена вода. Торбичките с чушките трябва да са изцяло потопени във водата.

буркани чушки със сирене

Снимка: YouTube

Това може да бъде направено на слоеве: няколко пакетчета – тежест – пакетчета – тежест – пакетчета…

Така приготвените чушки държа на терасата, независимо дали е студено или горещо, защото солената вода не позволява резки промени в температурата и служи като изолатор.

Оставяла съм ги на терасата и при минусови температури, но чушките бяха добре, не измръзнаха.

чушки със сирене в плик

Снимка: YouTube

Така могат да стоят около 3 месеца, ако не ги изядем по-рано. След две седмици те вече могат да се използват. При нужда вадя 2-3 пакета.

чушки със сирене в марината

Снимка: YouTube

Нарязвам чушките на кръгчета с дебелина 1 см, поръсвам ги с наситнен пресен магданоз и червен пипер. Те могат сами да пуснат малко сок в пликовете – това е техният собствен сок, защото водата от саламурата не може да проникне през пликовете.

мариновани чушки със сирене

Снимка: YouTube

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Чушки със сирене в плик – пригответе се за нещо безумно вкусно! Който опита, повтаря и потретва:"

Какво мислите?