Home » БЪЛГАРИЯ » Автоинструкторите от сивия сектор протестират срещу властта
Автоинструкторите от сивия сектор

Автоинструкторите от сивия сектор протестират срещу властта

„Автоинструкторите от сивия сектор протестират срещу увеличаване на часовете по кормуване.

Те искат да обучават курсантите си в тихите улички само през деня, за да не правят разходи. Така произвеждат шофьори, които никога няма да се качат на магистрала“.

Това заяви Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофа по повод протеста днес на преподаватели в автошколи, научи ko4.

„Интерсно е, че нито курсантите, нито родителите на младежите, които се учат да шофират са на улицата. Нека правителството не се огъва пред исканията на протестиращите автоинструктори”, зове автоекспертът.

Той изтъкна, че през последните месеци са зачестили тежките катастрофи с млади водачи. За съжаление, голяма част от младите водачи не са достатъчно добре обучени, нямат необходимия опит и стават жертва на некачествено обучение от страна на недобросъвестни автошколи и автоинструктори.

„Предлаганите от МОН и Министерство на транспорта по-голям брой часове по кормуване ще бъдат използвани конкретно за шофиране на автомагистрала и първокласни пътища, за шофиране в тъмната част на деня и на места с интензивен трафик. По този начин ще се повишат уменията на младите водачи и ще придобият повече опит и самочувствие”, убеден е Владимир Тодоров.

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?