Home » БЪЛГАРИЯ » Адвокат Людмил Рангелов разкри колко години затвор чакат Баневи, ако бъдат признати за виновни
Адвокат Людмил Рангелов разкри колко години затвор чакат Баневи, ако бъдат признати за виновни
Адвокат Людмил Рангелов разкри колко години затвор чакат Баневи, ако бъдат признати за виновни

Адвокат Людмил Рангелов разкри колко години затвор чакат Баневи, ако бъдат признати за виновни

„Екстрадицията е стандартна. Няма нищо особено в изпълнението й. За по-голяма сигурност са били на отделни полети.Това заяви в „Здравей, България“ адвокат Людмил Рангелов относно вчерашното екстрадиране на семейство Баневи в България.

С него в студиото бе и журналистът Стефан Ташев. „Мен малко ме изненада, че искат да се върнат тук. От адвоката им се разбираше, че ще обжалват, но после са решили да се върнат в България. Това много ме изненада. Все пак трябва да отбележим, че става въпрос за много бомбастична сума – 1 млрд. Нямам спомен някой в България да е обвиняван за такава сума“, призна журналистът.

„Искам да припомня едно подобно бомбастично обвинение за 250 млн. по същия начин изпрани пари за Венко Кръстев. Досъдебното производство приключи без доказани дори и 5 лева. Тези пари, за да бъдат изпрани, първо трябва да бъдат придобити“, заяви Рангелов.

„Гешев все пак каза, че са открити много документи, които ги уличават“, добави пък журналистът.

„Прокуратурата не е някаква институция, която се сменя през 2-3 години. 90% от прокурорите са били такива и преди 10-12 години“, каза Рангелов относно това, че през изминалите години не е повдигнато обвинение на Баневи.

„Очевидно някой не си е свършил работата. Има хора, които са били заплашвани. Хора са оставали заради Баневи без работа и без обезщетения. Сега се сещат да търсят. Защо тогава не са търсени?“, запита журналистът.

Рангелов бе запитан какво ще се случи с „Ферарито“, което Баневи са подарили на Барбукови по повод рожден ден. „Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество има широки правомощия, включително разпореждане с имущество на трети лица – т.е. където има съмнение, че са „подарявани“ неща, с цел да се прикрие нещо, те също могат да се конфискуват“, отвърна адвокатът.

„Ако има посока на разследването, която е перспективна, то това е за незаконно притежаване на оръжие. За другите обвинения, ще трябва да изчакаме години, за да разберем ще издържат ли в съда. Ако все пак ги осъдят за незаконно притежаване на оръжия, то присъдата е между 2 и 8 години“, заяви Рангелов., добавяйки, че по най-тежкото обвинение пък Баневи ги грозят още между 10 и 20 години, стига то да бъде доказано в съда.

„Хората ги дразни нахалството им. Та те бяха кандидати за президенти. Ако делото не успее, ще е поредното с много приказки и резултат, равен на нула“, констатира за финал Ташев.

„Такива прояви и медийна истерия обаче помагат за отклоняване на вниманието от проблемите, които има обществото. Битката с олигархите буди симпатии“, завърши адвокат Рангелов.

Източник: www.blitz.bg

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?