Азис няма завършен и 6-и клас, но говори на 6 езика и пише на 3

Azis govori na 6 ezika i pishe na 3

При все, че Азис няма завършен шести клас, говори шест езика, три от които владее и писмено. Това стана ясно преди дни от разговора му с фенове, когато Кралят на попфолка изтъкна, че е полиглот, макар да избегна да припомни, че рано е сложил край на образованието си.

Костинбродският славей, който празнува 46-ия си рожден ден на 7 март, напуснал училище, за да ходи по участия с баща си, който е музикант. Така че Васил, както е рожденото му име, пее от ранна възраст, а за усъвършенстването на гласовите му възможности помогнали не роднини, а неизвестна за широката публика певица от Стара Загора. „Зафа се казва. Когато бях малък, ме учеше на тънкостите в пеенето. Тя все още е най-добрият глас, който съм чувал в живота си“, сподели Азис.

Хитовият певец рано е прекъснал образованието си, но през годините работи усърдно както за музикалната си кариера, така и за личностното си развитие. Макар че рядко го демонстрира, Азис има богата обща култура. Кралят на попфолка може да впечатли с познания във всяка сфера от изкуството и не само. Говори 6 езика, като английски и немски владее перфектно. Певецът научил немски език още като малък, когато живял няколко години с родителите си в Германия и работел – разхождал кучета.

Още тогава, а и по-рано, Азис бил убеден, че ще стане звезда, с което учудвал всички в семейството си. Той искрено вярвал, че един ден ще се прослави с гласа си даже извън границите на родината си. Когато си мечтаел за това като малък, Азис влизал в интересна конкретика. Представял си при кого ще е първото му интервю като известен изпълнител. Оказал се пророк. „Бях на 6 някъде и стоях пред касетофона (беше записващ) и си говорех сам. Задавах си въпроси и сам си отговарях. Представях си, че давам интервю за „Всяка неделя“ с Кеворк Кеворкян.

След 20 години, аз наистина бях там и дадох едно от най-епичните интервюта за българската телевизия.

„Много от хората още помнят сблъсъка между мен и един професор. Паметен момент“, разказа Азис. Става дума за проф. Иван Славов. Във въпросния култов епизод на „Всяка неделя“ полемиката се завихри около провокациите на Азис, в които използва и задните си части. И по-конкретно – прословутият билборд, с който певецът рекламираше надупен хита си „Как боли…

В предаването професорът попита Азис дали чрез такива подобни акции, като този билборд, младите хора стават по-свободни по отношение на сексуалните си действия. Азис изтъкна, че не е влагал подтекст, просто рекламира своя песен и нищо повече. „Нали се сещаш, че можех да бъда не с боксерки, а без тях на този билборд. Все пак съм се съобразил. Това никъде не беше отбелязано“, обърна се Кралят на попфолка към водещия Кеворк Кеврокян.

Интервюто на Азис във „Всяка неделя“, което трае 35 минути и още може да бъде открито в интернет, действително е и епично, както той сам го определи. Професорът например го попита за фотоси, публикувани във вестници, за които Азис позирал със „своя бодиград“, както го определи, пред олтар и извършвали серия от полови актове. „Искам да знам подтекста, замисъла на това оскверняване!“, поинтересува се проф. Славов. Той настоя да знае каква е целта. Да се докаже, че нашата църква може да търпи всяко предизвикателство и това е някаква пределна степен на провокация? Или, както журналистът Мартин Карбовски, който бе в студиото, подсказвал, е подражаване на акта на Мадона?

„Това е продължение на клип на Мадона. Първо това не е църква, а декор. Не бих се осмелил да оскверня църква“, обясни Азис, като уточни, че декорът бил на католическа църква.

„Не омаловажавал католиците, но все пак българите сме, православни християни”. Азис изтъкна още, ч е имало преиграване с цялата история с билборда, и колко се бил ядосал, като го демонтирали. Това се случи, тъй като бе срещу паметника на Васил Левски в столицата, което допълнително възмути тогава общността.

Певецът подчерта още в епизода на „Всяка неделя“, че идеята за позата, в която позира за снимката на билборда, била негова, но не и къде ще бъде изложена. Така че не е виновен, че скандалният билборд, с който рекламира хита си „Как боли“, бе поставен тъкмо срещу паметника на Васил Левски.

Докъде Азис може да стигне с провокациите си? Има ли още много в този ПР? Това се поинтересува тогава Карбовски.

„Нима мислиш, че едно голо дупе и това е всичко?“, отвърна му Азис.

НЕ СЕ СЪРДИ НА АНЕЛИЯ, ЧЕ СЕ Е ВДЪХНОВИЛА ОТ НЕГОВ ХИТ

Азис призна, че е забелязал сходството между парчето „Лудница“, което изпълнява в дует с Лидия, и новата песен на Анелия „Буря“. Само че не се сърди. „Радвам се, когато вдъхновявам за песни. Нямам проблем с това. Смятам, че Лидия е широкоскроен артист и също е над нещата“, сподели Азис по темата.

С това той изненада феновете си, които откровено се дразнят, че Анелия се е „вдъхновила“, както той го определи, от дуета му с Лидия

Източник: Уикенд

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Азис няма завършен и 6-и клас, но говори на 6 езика и пише на 3"

Какво мислите?