Home » БЪЛГАРИЯ » Бакшиши дерат кожи на КПП-тата, взимат 80 лева до летището ВИДЕО
Бакшиши дерат кожи на КПП-тата

Бакшиши дерат кожи на КПП-тата, взимат 80 лева до летището ВИДЕО

Поне няколко човека бяха щастливи от страхотната бъркотия, която цареше на КПП-о в София на магистрала „Тракия“, научи ko4.

 Влизащите от Пловдив коли бяха спирани на разклона за Равно поле/Лозен и оставяни да чакат в полето до „зелената“ часова зона между 18 и 20, 00 часа.

Става въпрос за столични бакшиши, които се отзоваха на повикванията на хора, бързащи най-вече за полети. Предимно сезонни работници вдигаха през деня скандали, че изпускат самолетите си. Но полицаите оставаха непреклонни. В полето чакаха търпеливи „бакшиши“, които срещу 80 лева извозваха мераклиите за гурбет (около 15 километра).

Да, такива продължава да има, а вчера от София имаше десетина излитащи полета до Лондон, Холандия, Германия, Австрия, Гърция, Белгия.

Свидетели разказаха на „Марица“, че към 11,00 часа днес още не е имало и една кола да чака влизане в София. Към 17,00 часа обаче стотици автомобили бяха наредени от двете страни на шосето за Равно поле. Хората бяха видимо нервни, но не влизаха в спорове в полицията.

„Държат ме в противоречие със собствената си заповед“, сподели пред медията ни Иван, строителен предприемач, който има обект в Пловдив и пътува всеки ден от София, „Днес излязох със служебен ван, подписах декларация. В Пловдив подписах втора декларация, че ще напусна града до 15,00 ч. и ще се прибера в София. Напуснах Пловдив в 13,00 ч., но не ме пуснаха в София. Ще чакам коридора в 18,00 часа заедно с всички останали.

Разберете, твърдо подкрепям мерките и съм против тези, които отидоха да ядат и пият по вилите за 4 дни. Аз обаче пътувам всеки ден по бизнес и трябва да ползвам постоянен „зелен коридор“, категоричен беше мъжът, който не поиска да бъде сниман.

Други обаче директно си признаха пред „Марица“ че идват от селски туризъм. „Разпуснаха ни в принудителна отпуска и напуснах столицата преди две седмици! Какво да седя в София! На село поне засадих градина, нещо помогнах. Ще чакам, какво ще правя“, сподели мъж от съседната кола.

Полицаите отказаха категорично изявления, като КПП-о беше ръководено лично от старши комисар Антон Златанов, зам. шефът на СДВР. Той не се нае с прогноза дали пунктът ще може да обслужи за 2 часа всички желаещи да влязат, или някой ще трябва да спи по полето.

Опашката от Пловдив растеше успоредно с паркиралите по нивите коли. Той само уточни , че спазва стриктно заповедта.

„Марица“ видя, че без проблеми от Пловдив към София влизаха лекари, полицаи, товарни коли, както беше наредено. Иначе репортерът ни беше и на обиколка до КПП-о в Нови Искър, което пропуска хората от дефилето. Там напрежения и опашки липсваха.

Ивайло Йолчев

марица

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?