Баница, бъркана с лъжица! Само така не я бях правила, но се получи по-вкусно, отколкото очаквах – друга рецепта не признавам!

Баница бъркана с лъжица! Само така не я бях правила но се получи по-вкусно отколкото очаквах - друга рецепта не признавам!

Тази лесна баница е олицетворение на удобството в кухнята – без месене, без сложни техники, просто бъркане с лъжица и направо във фурната.

С кремообразна текстура и богат вкус, тя е идеална за натоварените дни, когато времето е ограничено, а желанието за домашно приготвена храна е голямо.

Семпла, но впечатляваща – тази баница ще стане ваш съюзник в кулинарните ви приключения. Ето какво ви трябва за вкусната Баница, бъркана с лъжица:

баница с лъжица

Снимка: Pinterest

Баница, бъркана с лъжица

Продукти:

  • 4 яйца
  • 400 гр. кис.мляко
  • 100 мл олио
  • 1 чаена лъжичка сода бикарбонат (или бакпулвер в брашното)
  • 300 гр. извара или обезсолено сирене
  • 250 гр. брашно
  • 100-150 гр. настърган кашкавал за отгоре

Приготвяне:

В голяма купа се разбиват яйцата и се добавя киселото мляко, разбъркано със содата, като се разбърква, докато сместа се активира лесно.

Добавете олиото и продължете да разбърквате равномерно.

олио в яйцата

Снимка: Pinterest

Постепенно добавете брашното, лъжица по лъжица, като внимавате да няма бучки.

Поръсете сиренето/изварата директно в сместа и разбъркайте, за да се разпредели равномерно. Намаслете или постелете с хартия за печене средно голяма тава.

Изсипете течната смес, като заравнявате повърхността с лъжица. Завършете с обилен слой настърган кашкавал за хрупкава текстура.

Поставете тавата в предварително загрята фурна на 180°C. Печете 35-40 минути, или докато повърхността стане златисто кафява.

бърза баница без кори

Снимка: Pinterest

Оставете баницата да почине 5-10 минути преди да я разрежете. Сервирайте я топла, със свежа сезонна салата или кисело мляко за балансирано хранене.

Забележка: Тази рецепта е адаптивна – заменете част от сиренето със ситно нарязани билки или зеленчуци за допълнителен слой вкус и текстура, без да правите компромис с простотата на приготвяне.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Баница, бъркана с лъжица! Само така не я бях правила, но се получи по-вкусно, отколкото очаквах – друга рецепта не признавам!"

Какво мислите?