Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче…

Beshe zastrashen da bude zabraven

Някога той е бил буен, невъздържан и скандалджия. По думите на съпругата му Емилия е мъж с особен характер. Панайот Панайотов дава рядко откровени интервюта за звезда от неговия ранг.

Може и да сте разбрали за него покрай онзи скандал преди две години с Кичка Бодурова за неуредени сметки за съвместен концерт, който така и не се състоя, но двукратният носител на най-голямата награда в българската музика, Златният Орфей, е много повече от това и е всичко, на което бихте се надявали.

Научаваме за предизикателните моменти от миналото му, за особеностите на характера му, за завръщането му към славата и за това как съпругата му го спасява в откровеното му интервю с Мон Дьо в предаването „Събуди се“.

„Ако човек иска да успява в нашия занаят, трябва да прави много, много, много компромиси“, заявява той, споделяйки личния си опит. „Всеки артист трябва да има закваска. Много хора така минават, лъкатушят, покрива ги съдбата по някакъв си начин и минават за звезди.“

Споделя, че отначало е мислел, че ще стане оперен певец, но любовта му към изпълнителни като Rolling Stones и Том Джоунс го изпраща в друга посока.

„Успехът ми беше през 1979 година, когато съспечелих Златният Орфей в конкурса за изпълнители. Връчиха ми статуетката Златния Орфей, а аз я качих на главата си“, казва Панайотов и си спомня, че този жест е възмутил публиката.

„Който пожънеше успех на този фестивал, ставаше голяма звезда. Аз тогава малко се възгордях, като че ли. Все пак съм бил на 28 години.“

Певецът признава, че се радва на шанса си отново да бъде разпознаваем и харесван изпълнител и се радва на възобновения си успех.

„Щом съм имал лукса да ме забрави публиката и наново да си спомнят за мен, значи съм извървял много дълъг път. И все още съм на пътя.“

Панайотов казва, че участието му в предаването за имитации „Като две капки вода“ го поставя отново на пиедестал, но преди това пренебрежението на някои хора го е дразнело и тормозело. „Тогава, като са ми ги казвали тия реплики, ми е било много тежко. Вдигал съм скандали, когато бях скандалджия преди. Много-много отдавна“, споделя той.

Отговаря, че не го натъжава фактът, че България го открива отново през онзи скандал с Кичка Бодурова преди две лета за неуредени сметки за съвместен концерт.

„Щом се пише за теб, по старо правило в шоубизнеса, добро или лошо, това е реклама. И да го наричаме скандал за мен, това е едно нищо“, казва певецът и добавя „Всеки божи ден в шоубизнеса има скандали за пари“.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Беше застрашен да бъде забравен. Днес обаче…"

Какво мислите?