Борислав Зюмбюлев два пъти измами смъртта, но третият тя го прибра

Istoriqta na Borislav Zumbulev

Главният редактор на „24 часа“ Борислав Зюмбюлев напусна завинаги журналистическата гилдия само на 55 години. Големият вестникар съвсем не за първи път се изправи лице в лице със смъртта, но този път не успя да я надхитри, както беше свикнал да прави.

През 2008 година турски ТИР помете колата на Борислав Зюмбюлев, в която бяха жена му и децата му. Жестокият инцидент на магистрала „Тракия“ изпрати журналиста в изкуствена кома и на командно дишане за 38 дни с потрошени ребра и разкъсани бели дробове.

Макар и след продължителна рехабилитация, Зюмбюлев се възстанови за пълно, а за щастие семейството му не пострада. Борислав обаче превърна казуса с джигитите по пътищата в основна мишена на своето перо.

Той беше личен приятел на загиналия в катастрофа Милен Цветков. Ето какво каза Зюмбюлев в дните след нелепата смърт на колегата си:

“Смятам, че това престъпление, убийството му, трябва да бъде наказано жестоко, защото то наруши обществената тъкан.“, заяви г-н Зюмбюлев.

– „Милен Цветков е убит, защото е спазвал правилата. Ако е бил минал на червено, е нямало никой да се забие в него. А тези, които не спазват закона, но имат достатъчно пари да си купят по-мощен автомобил, остават живи, което е отявратително.“

Преди няколко години Зюмбюлев получава тежък сърдечно-съдов инцидент на работното си място. Без много шум и отново с подкрепата на половинката си, успява да се възстанови и да се върне в редакцията. До вчера, когато, за съжаление, не успя да измами смъртта за трети път.

Ето какво пишат още колегите му от „24 часа“:

От репортер в „168 часа“ той стана направо зам.-главен редактор на списание „Сега“.

Дойде в „24 часа“ като редактор в отдел „Анализи“ през 1999 г., а през 2012 г. вече беше главен редактор.

Преди това бе първи зам.-главен на всекидневника и главен редактор на седмичника „168 часа“.

Благодарим ти, приятелю за върховете, които изкачвахме всеки ден заедно!

Съболезнования на близките и колегите му!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Борислав Зюмбюлев два пъти измами смъртта, но третият тя го прибра"

Какво мислите?