Васил Терзиев трепери за живота си (Снимки)

Васил Терзиев трепери за живота си (Снимки)

Новоизбраният столичен кмет Васил Терзиев отказа да използва служебния автомобил, с който се движеше предшественичката му на поста Йорданка Фандъкова, още в първия си работен ден. Той обаче съвсем не се придвижва с градския транспорт, а с личен шофьор и собствен автомобил.

На работа Терзиев е засичан да ходи с бял модел на марката „Форд“, който е по-скоро дамски и не предлага кой знае какви екстри, за да не се набива на очи и за да бяга от милионерския си имидж. Столичани обаче алармират, че са забелязвали кмета да бъде возен из софийските булеварди и с луксозен мощен джип „Порше“, чиято цена е около 200 хиляди лева.

„Нали е милионер, нищо чудно да има и цял автопарк“, пишат граждани.

С каквато и кола да се придвижва, Терзиев не сяда сам зад волана, а ползва задължително частен личен шофьор, на когото плащал щедра заплата. Още в първия си работен ден новият кмет се отказа и от охраната на НСО, която му се полага по закон. Така по време на мандата си той няма да използва услугите на гардовете от държавната служба, но според неофициални източници той има собствена охрана, която да го брани от народната любов.

Факт е, че още докато вървеше кампанията за местния вот, както и на двата изборни тура, Терзиев се появяваше в компанията на внушителен мъж, който ходеше след него като сянка и бдеше над сигурността му. Вероятно наследникът на Фандъкова ще продължи да се ползва от услугите на частните охранители в дългосрочен период от време, а може скоро и да увеличи числеността им.

Кметът милионер се отказа и от заплатата си и поиска да взема възнаграждение от 1 лев на месец. Още преди да прекрачи прага на Столичната община, Терзиев заяви, че иска да получава символично заплащане. Като кмет на София досегашният градоначалник Йорданка Фандъкова прибираше малко над 3500 лева месечна заплата.

Васил Терзиев вече се настани и в кабинета на бившата кметица, като първото нещо, което от администрацията са сторили, е още с влизането на Терзиев да махнат от вратата на офиса табелката с името на Фандъкова. На нейно място вече лъщи нова с имената на ДС наследника. Най-вероятно обаче цялата врата скоро щяла да бъде сменена, защото отдолу имала луфт, през който духало, коментираха хора от ДБ във фейсбук.

„Разбрах, че обичате цветя, и ви подарявам едно живо цвете. Пожелавам ви то да стане голямо и да ви носи късмет. На второ място оставям картините. Подарявам ви и една химикалка, защото ще имате да подписвате много документи“, каза на изпроводяк Фандъкова на наследника си. Той пък се размина по-скромно с подаръците въпреки статуса си на милионер и ѝ поднесе само букетче.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Васил Терзиев трепери за живота си (Снимки)"

Какво мислите?