Горещи новини

Веселин Маринов се страхува от бежанците

Веселин Маринов се страхува от бежанците

„Страхувам се от бежанската вълна у нас. От началото на годината в България са придошли над 270 00 мигранти от Индия, Пакистан и други мюсюлмански държави.“

Това сподели за „България Днес“ 63-годишният любимец на България Веселин Маринов.

Според певеца липсата на работна ръка и ниските заплати в по-развитите държави по света, каквато на фона на републиките от Третия свят е и България, е основната причина за идването на мигрантите.

„За тези уж добре развити икономики е по-рентабилно да изплащат далеч по-ниски заплати именно на такива хора – бежанци, отколкото да плащат колкото трябва на местното население“, категоричен е певецът и допълва: „Нещастието на Западна Европа, която е залята от бежанци, идва при нас! Просто мигрантската вълна се бави с няколко години, но в България тепърва ни предстои да се сблъскаме с ужаса, който повече от 15 години задушава западните държави“.

Носителят на десетки престижни награди у нас и по света постоянно се информира за това какво се случва в останала част от Европа и какви са проблемите на правителствата, които те се опитват да решават, провокирани от милионите бежанци.

В началото на лятото изпълнителят на парчето „Лесен за обичане“ е бил на почивка с кола и е обиколил няколко държави, като крайната му цел е била любимата му Германия, където в миналото Веселин Маринов е живял 4 години. Веско твърди, че големите градове в Западна Европа са пренаселени от мигранти.

И въпреки че звучи песимистично и угрижено, като акцентира върху нещастието, с което родината ни ще се сблъска в краткосрочно бъдеще заради бежанците, престъпленията на религиозна основа, насилието по улиците и подбиване на работните заплати, Маринов все пак е щастлив.

„Щастието, което изпитвам на концерти, е онова, което ме кара да продължавам. В летните театри и зали в цяла България се събират хора, с които сме от една и съща кръвна група, които мислят като мен, които милеят за красотата в отношенията между мъж и жена, които носят в сърцата си отношението към родния край, които изпитват почит към родителите си и чувстват същата болка като мен от това, което се случва в България.“

Веселин Маринов разказва още, че когато запее на концерт песента „За теб, Българийо“, всички хора до един се просълзяват. Певецът разказва:

„Салоните сега се пълнят много по-лесно от предходни години, защото хората имат потребност да намерят себеподобни и го правят на концерт, на изложба, в театъра, а не търсят одухотвореност по интернет. Пожелавам си здраве, за да мога да продължавам да изживявам това чудо с публиката!“.

Веселин Маринов вярва, че: „Обществото в целия свят рано или късно ще се вземе в ръце и тази глобална разруха, която е тръгнала по света, няма да стигне до Божието наказание, каквото са войните“. Изпълнителят недоумява и търси отговор на въпроса защо навлизането на дигиталните отношения в живота са убили чувствата у хората.

„Вие сами знаете какво беше да напишеш едно писмо на ръка, да го запечаташ в плика, да чакаш с трепет деня, в който кожената чанта на пощальона ще се отвори и ще получиш най-сетне отговора. Младите хора не могат да направят разлика и да оценят красотата в човешките отношения, останали в миналото, днес те си пишат есемеси, те са деца на дигиталния свят“, заключва изпълнителят.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Веселин Маринов се страхува от бежанците"

Какво мислите?