Вече не варя ориза във вода – откакто случайно открих този метод, само така правя: Става невероятно вкусен!

Вече не варя ориза във вода - откакто случайно открих този метод само така правя: Става невероятно вкусен!

Вече не варя ориз във вода – случайно открих този метод и трябва да ви кажа, че оризът така се приготвя перфектно!

Това е най-добрият метод за приготвяне на идеалния ориз, който се получава мек и вкусен, а не лепкав. Така приготвеният ориз е не само перфектен на вкус, но и по-лесен за приготвяне.

След като веднъж опитах този метод, забравих за класическото варене във вода. Но освен това научих и други полезни неща:

– Почистете ориза от камъчета и други примеси, след което го изплакнете под течаща вода в 2-3 води.

Но тази вода не трябва да се изхвърля, защото е много полезна.

Някои микроелементи, като фосфор, калций и др. остават в оризовата вода. Използването на тази вода за поливане на вашите цветя може да има полезна роля.

Дългосрочната употреба може да коригира pH на почвата. Оризовата вода може да се използва и за измиване на зеленчуци и плодове.

Може да се използва и за почистване на закупено месо или морски дарове, които имат силна миризма на риба. Просто добавете малко сол към оризовата вода, за да премахнете миризмата на риба и да направите храната по-вкусна. Може да премахва ръжда, да избелва дрехи и т.н.

РЕЦЕПТА ЗА ПЕРФЕКТНИЯ ВАРЕН ОРИЗ

Продукти:

  • 30 г масло/маргарин
  • 2 г черен пипер
  • 1 чаша ориз
  • 1 чаена лъжичка лимонов сок или оризов оцет
  • 8 г сол
  • 3 чаши пилешки или зеленчуков бульон (супа)

Приготвяне:

1. Измийте ориза в две, максимум три води (не повече) и го оставете да се отцеди малко.

оризова вода

Снимка: YouTube

2. Загрейте маслото в тенджера, добавете ориза и бъркайте, докато забележите, че оризът е започнал да се запържва. Изчакайте, докато водата, останала от изплакването, се изпари.

3. Добавете малко лимонов сок по желание, разбъркайте, след което налейте бульона и подправете със сол и черен пипер или със зеленчукова смес (вегета) на вкус.

4. Гответе 18-20 минути на тих огън, покрито.

перфектният варен ориз

Снимка: YouTube

Водата трябва да се абсорбира напълно. Всичко зависи от вида на ориза, но средно към една чаша ориз се добавят три чаши вода.

Така че, в зависимост от вида на ориза, може да имате нужда от повече или по-малко течност.

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Вече не варя ориза във вода – откакто случайно открих този метод, само така правя: Става невероятно вкусен!"

Какво мислите?