Горещи новини

Вие си яжте баницата със сирене, аз си я хапвам само с месо – няма по-сочна и вкусна!

Вие си яжте баницата със сирене аз си я хапвам само с месо - няма по-сочна и вкусна!

Баница, но не каква да е, а пълна с най-вкусното и крехко месце. Ароматът е неустоим, а вкусът – божествен.

Хрупкава коричка отвън, сочна плънка в средата, абе просто няма какъв кусур да намерите на това ястие (да, защото не е просто закуска, а пълноценно ястие, което може да поднесете и като обяд, и като вечеря, и със сигурност ще си оближете пръстите). Пригответе си Хрупкава и сочна баница с месо по тази рецепта и няма да съжалите и за миг.

Ето какво ви трябва:

Хрупкава и сочна баница с месо

Продукти:

За тестото:

  • 900 г брашно
  • 500 мл вода
  • 1,5 чаена лъжичка сол
  • 200 г разтопено масло за мазане

За плънката:

  • 2-3 глави лук
  • 400-500 гр. кайма
  • 1 домат
  • 1 чушка
  • сол, черен и червен пипер, подправки на вкус
  • 1 картоф

Пече се на 240 С, 35-40 мин.

Приготвяне:

1. Запържете ситно нарязания лук, след което добавете каймата и разбъркайте, докато месото смени цвета си. След това подправете на вкус и добавете нарязаните на ситно чушка и домат. Оставете да къкри още няколко минути, след което оставете настрана.

Към плънката се добавя 1 голям настърган картоф и се посолява (картофът се слага накрая, когато сте готови с тестото).

2. Солта се разтваря във водата, след което се смесва с пресятото брашно и се замесва средно меко тесто. Месете го 6-8 минути, за да стане еластично, след което го покрийте и оставете да почине 15-20 минути.

3. Разделете тестото на две, а всяка половина на 12 топки. Оставете ги да починат 10 минути покрити с торбичка или кърпа.

4. Всяка топка разточете на тънка кора. Подредете ги върху набрашнена повърхност и отгоре ги поръсете с брашно, за да не залепват една за друга.

кори тесто

Снимка: YouTube

5. РЕДЕНЕ: 12 кори една върху друга, всяка намазана с разтопено масло. Не намазвайте последната кора. Разтегнете цялата купчинка малко с ръце, след което след като почине около 10 минути я разтегнете още малко.

През това време повторете процедурата с второто тесто.

теглена кора

Снимка: YouTube

6. Поставете първата кора в намаслена тава, намажете с плънката и отгоре наредете втората кора. Направете къдрички в краищата, за да затворите двете кори.

месна плънка баница

Снимка: YouTube

7. След това нарежете баницата. Намажете отгоре с жълтък, разбъркан с малко олио или масло.

кори с жълтък

Снимка: YouTube

Пече се 35-40 минути в загрята фурна на 240 градуса.

изпечена баница с месо

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

хрупкава и сочна баница с месо

Снимка: YouTube

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Вие си яжте баницата със сирене, аз си я хапвам само с месо – няма по-сочна и вкусна!"

Какво мислите?