Горещи новини

Вместо да си играя с малки еклерчета, правя тази божествена Еклерова торта – толкова простичка, а такава вкусотия!

Вместо да си играя с малки еклерчета правя тази божествена Еклерова торта - толкова простичка а такава вкусотия!

Това е една от любимите ми рецепти и има защо. Маслен крем, нежни блатове и най-важното – естествени съставки.

Всички обичат този десерт и винаги се радват, когато го приготвя за нашето семейство. Често правя тази лесна  Еклерова торта  за приятели и семейство. Рецептата е много проста, така че всеки може да я направи, сигурна съм!

Просто следвайте тези лесни стъпки и готово, вкусната торта е на трапезата и всички са доволни. Опитайте тази лесна и вкусна рецепта за торта с еклерово тесто и оставете коментар дали ви е харесала!

Лесна елкерова торта

Продукти:

За тестото:

  • 70 гр. вода
  • 70 гр. прясно мляко
  • 60 гр. масло
  • 100 гр. брашно
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 3 яйца

За крема:

  • 2 яйца
  • 500 мл прясно мляко
  • 130 гр. захар
  • 10 гр. ванилена захар
  • 40 гр. царевично нишесте
  • 150 гр. масло
  • пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Налейте 70 грама прясно мляко и 70 грама вода в тенджерка.

вода в млякото

Снимка: Pinterest

Добавете 60 грама масло и поставете на котлона.

масло в млякото

Снимка: Pinterest

Когато маслото се разтопи, добавете ¼ чаена лъжичка сол и разбъркайте. Добавете 1 чаена лъжичка захар и разбъркайте отново.

лъжица захар

Снимка: Pinterest

Пресейте 100 грама брашно. Варете при непрекъснато бъркане докато тестото се сгъсти и събере на топка.

сол в сместа

Снимка: Pinterest

парено тесто

Снимка: Pinterest

Поставете тестото в купа и оставете да се охлади на стайна температура. Добавете 3 яйца със стайна температура към тестото едно по едно, като разбърквате старателно след всяко. На мен ми е удобно да се бърка с дървена шпатула.

яйца в тестото

Снимка: Pinterest

приготвяне парено тесто

Снимка: Pinterest

Подгответе 2 форми за печене с диаметър 20 см (можете да печете последователно в една).готово парено тесто

Снимка: Pinterest

форми печене

Снимка: Pinterest

Разделете тестото на 2 части и разпределете във формите.

парено тесто във форма

Снимка: Pinterest

Пече се 15-25 минути в предварително загрята на 190°C фурна.

форми с тесто

Снимка: Pinterest

Докато блатовете се пекат, да направим крема.

мляко за крем

Снимка: Pinterest

Загрейте 500 г мляко.

Счупете 2 яйца в купа, добавете 130 грама захар и разбъркайте с бъркалка.

яйца в купа

Снимка: Pinterest

Добавете 40 грама царевично нишесте и отново разбъркайте добре с бъркалка.

смес за крем

Снимка: Pinterest

Налейте бавно горещото мляко при непрекъснато бъркане и разбъркайте всичко.

сварен крем

Снимка: Pinterest

Изсипете получената смес в тенджера и варете до сгъстяване при непрекъснато бъркане.

Накрая добавете 10 грама ванилова захар и разбъркайте.

ванилия в крема

Снимка: Pinterest

Покрийте крема със стреч фолио и оставете да изстине на стайна температура.

крем изстива

Снимка: Pinterest

През това време разбийте 150 г масло 82% масленост. Маслото трябва да е със стайна температура.

разбито масло

Снимка: Pinterest

Охладения крем добавяме към маслото на малки порции по 1 супена лъжица и разбиваме. Кремът е напълно готов.

крем в маслото

Снимка: Pinterest

крем еклери

Снимка: Pinterest

Нанесете крема върху тортата и разпределете равномерно. Отгоре се нарежда вторият блат, като големите вдлъбнатини се запълват с крем.

сглобяване еклерова торат

Снимка: Pinterest

крем за еклери

Снимка: Pinterest

Покрива се със стреч фолио и се слага в хладилника за 2-3 часа.

торта еклер

Снимка: Pinterest

еклер торта фолио

Снимка: Pinterest

Отгоре поръсете готовата торта с 1 супена лъжица пудра захар.

пудра захар върху еклер

Снимка: Pinterest

Добър апетит!

еклерова торта разрез

Снимка: Pinterest

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Вместо да си играя с малки еклерчета, правя тази божествена Еклерова торта – толкова простичка, а такава вкусотия!"

Какво мислите?