Горещи новини

Всички търсят тази рецепта: Виолета прави туршия по един и същи начин от 30 години и никога не се разваля – ето как я прави

Всички търсят тази рецепта: Виолета прави туршия по един и същи начин от 30 години и никога не се разваля - ето как я прави

Виолета Мишкова, наша редовна читателка, ни показа как да направим кисели краставички, които могат да оцелеят цяла зима в отопляем килер.

Методът й обаче е подходящ за туршия от всякакви зеленчуци – остават хрупкави и много вкусни, независимо от това, колко дълго сте ги съхранявали.

Ето нейната рецепта за Универсална туршия:

Универсална туршия от баба Виолета

Изберете зеленчуци, които харесвате и обичате в количество 5 кг, нарежете ги на по-малки парчета като за шарена салата.

Продукти на 5 кг зеленчук:

  • 5 лъжици сол
  • 15 лъжици захар
  • 3-4 супени лъжици винен оцет
  • 100-130 мл олио
  • черен пипер на зърна
  • дафинов лист
  • 1 пак. консервант (на dr.Oetker)
  • 1/2 пак. фикс за туршии (например на dr.Oetker)

Когато нарежете зеленчуците на ситно, сложете върху тях сол, захар, оцет, олио, черен пипер, консервант и фикс. Всичко се разбърква, насипва се в буркани, затваря се плътно и се съхранява в килера.

туршия баба Виолета

Снимка: Pinterest

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Всички търсят тази рецепта: Виолета прави туршия по един и същи начин от 30 години и никога не се разваля – ето как я прави"

Какво мислите?