Виолета Мишкова, наша редовна читателка, ни показа как да направим кисели краставички, които могат да оцелеят цяла зима в отопляем килер.
Методът й обаче е подходящ за туршия от всякакви зеленчуци – остават хрупкави и много вкусни, независимо от това, колко дълго сте ги съхранявали.
Ето нейната рецепта за Универсална туршия:
Универсална туршия от баба Виолета
Изберете зеленчуци, които харесвате и обичате в количество 5 кг, нарежете ги на по-малки парчета като за шарена салата.
Продукти на 5 кг зеленчук:
- 5 лъжици сол
- 15 лъжици захар
- 3-4 супени лъжици винен оцет
- 100-130 мл олио
- черен пипер на зърна
- дафинов лист
- 1 пак. консервант (на dr.Oetker)
- 1/2 пак. фикс за туршии (например на dr.Oetker)
Когато нарежете зеленчуците на ситно, сложете върху тях сол, захар, оцет, олио, черен пипер, консервант и фикс. Всичко се разбърква, насипва се в буркани, затваря се плътно и се съхранява в килера.
Снимка: Pinterest
Be the first to comment on "Всички търсят тази рецепта: Виолета прави туршия по един и същи начин от 30 години и никога не се разваля – ето как я прави"