Горещи новини

Всяка неделя правя за закуска тази бърза питка с течно тесто, рецептата я имам от тефтера на баба

Всяка неделя правя за закуска тази бърза питка с течно тесто рецептата я имам от тефтера на баба

Характерното в тази рецепта е, че питката се приготвя от течно тесто

Бърза питка месене и без кори, приготвена по старомодна рецепта – това е предложението ни за лесна и бърза закуска днес. Характерното в тази рецепта е, че питката се приготвя от течно тесто (подобно на кексовото), а при печене става на големи мехури, които й придават характерната мекота и пухкавост.

Ето какво ви трябва за тази Бърза питка от течно тесто (измерени с чаша от 200 мл):

5 яйца
2 чаши мляко
2 чаши вода
3 супени лъжици олио
4 чаши брашно
1/2 супена лъжица сол

За заливка или намазване можете да използвате 200 мл сметана за готвене или заквасена сметана, а може да я ядете и без добавки.

Начин на приготвяне:

Намажете тавичка с размери 35х40 см с 2 супени лъжици олио и сложете във фурната да се загрее до 220 градуса.

В по-дълбока купа разбийте яйцата с бъркалка, след което добавете млякото, водата, олиото и солта.
Към сместа добавете брашното и разбъркайте добре, за да няма бучки. Изсипете сместа в тавата и печете 20 минути на 220 градуса.

Поднесете с плънка по желание, а може да направите и руло от блата, което да напълните със сирене например.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Всяка неделя правя за закуска тази бърза питка с течно тесто, рецептата я имам от тефтера на баба"

Какво мислите?