Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Всяка сутрин вземам 1 картоф, режа го и мажа по лицето. Отначало всички ми се смееха, но като видяха резултата останаха без думи
рецепти за кожата на лицето

Всяка сутрин вземам 1 картоф, режа го и мажа по лицето. Отначало всички ми се смееха, но като видяха резултата останаха без думи

Здравата и гладка кожа – гордостта на всяка добре поддържана жена. Обикновено ни коства много усилия и пари, за да постигнем желания резултат.

Въпреки това, външни фактори като неправилно хранене, нарушения на режима на почивка води до влошаване на състоянието на кожата, дори и при редовна грижа.

Един от най-често срещаните проблеми на кожата това е хиперпигментацията или по-просто казано – различните форми и цветни петна. Те възникват по много причини: дълъг престой в слънце, бременност, нарушаване функцията на жлезите, заболяване на черния дроб, липса на витамин C и така нататък. За да се преодолее този проблем не са ви нужни скъпи козметични средства – съществуват редица инструменти, които са съвсем достъпни и със сигурност ги имате в кухнята си. И най-важното – те са естествени.

Естествени средства за защита срещу повишена пигментация на кожата

Алое

Сокът, който съдържа това чудно растение, не само подпомага изцелението и регенерацията на клетките, но също така ефективно се бори с пигментните петна. Вземете прясно листо на растението, смелете го и с получения сок намажете тъмните петна преди лягане.

Кисело мляко или айрян

Млечната киселина, която се съдържа в тези продукти, ефективно изсветлява петната, смекчава и почиства кожата. Използвайте кисело мляко без добавки като маска за лице: оставете я да действа не повече от 20 минути.

Картофи

Съдържащите се в картофа витамин B и никотинамид помагат на клетките на кожата да регенерират и я изсветляват по естествен начин. Търкайте с парче суров картоф измитото лице 3 пъти на ден в продължение на 5 -7 минути.

Магданоз

Често причина за пигментните петна по кожата е липсата на витамин С.
В този случай на помощ идва магданозът. Листата, стеблата и корените на растението се смилат на каша или се смилат в блендер. Наложете получената каша върху чиста кожа за 20 минути, след това изплакнете с топла вода. Нанесете овлажняващ крем.

Куркума

Куркумата е доста популярна на Изток като избелващ агент за кожата. Маските и крема от куркума се прилагат не повече от веднъж седмично.

Краставица

Дори нашите баби са търкали лицето си с прясна краставича кора. И има защо: растението подобрява еластичността на кожата заради съдържанието на колаген, овлажнява и подхранва, а освен това ефективно изсветлява тъмните петна.

Надяваме се, че наученото ви е било от полза Бъдете здрави и красиви с естествени средства и не забравяйте да го споделите с приятели!

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*