В България е така: Имаш пари – биеш наред. Присъда – йок!

Imash pari biesh nared

Накъде се отваря вратата на кабинката на охранителя от бариерата към Стария град? Въпросът е от изключително ключово значение за делото срещу хотелиера Борис Христов, обвинен в причиняване на лека телесна повреда на служител на Общинска охрана.

Проблемът е, че експертизата на видеозаписа от въпросния случай не е готова и поради това съдебното заседание беше отложено за следващия месец, предава Plovdiv24.bg.

Както вече многократно сме писали, хотелиерът Борис Христов е предаден на съд с обвинение, че 16 март 2023 г. е причинил на длъжностно лице – С.Д.Д. от Пловдив, охранител в общинско предприятие „Общинска охрана“ – Пловдив, при и по повод изпълнение на службата му лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лицето – оток, охлузване и кръвонасядане в лява скулна област, довели до болка и страдание без разстройство на здравето.

Второто обвинение спрямо Христов е, че е принудил пострадалия С.Д.С. да извърши нещо, противно на волята му – да вдигне бариерата, осигуряваща достъп до архитектурно-исторически резерват „Старинен Пловдив“, като е употребил за това сила.

С оглед на повдигнатите обвинения, изключително важно е да се установи със съдебна експертиза дали вратата на кабинката се отваря навън. или навътре. Тезата на държавното обвинение е, ако се отваря навън, няма как афектираният подсъдим да е блъснал вратата силно, която пък да е ударила охранителя и да му е причинила травма.

Така се оказва, че година и половина след случката продължават да изскачат нови и нови въпросителни и делото се точи. Самият Борис Христов е категоричен, че ще разкаже своята версия, след като се разпитат всички свидетели и се представят всички експертизи.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "В България е така: Имаш пари – биеш наред. Присъда – йок!"

Какво мислите?