В жегите готвя тиквичките само така: вземам една тиквичка и две яйца и приготвям вечеря за цялото семейство.

V jegite gotvq tikvichkite samo taka

В жегите човек избягва да включва фурната, защото това означава поне още 3-4 градуса повишение на температурата у дома.

Тогава какво да правим, когато ни се хапва нещо вкусно и печено? Много е просто, ще използваме котлона! В нашия случай ще приготвим нещо много вкусно от любимия летен зеленчук – тиквичките.

Вкусната Фритата от тиквички е добре дошла като бърза вечеря за цялото семейство и наистина отнема минимум време да я приготвим в тиган. Опитайте:

Фритата от тиквички

Продукти:

  • 500 гр. тиквички
  • 1 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 3 с.л. брашно
  • 80 гр. кашкавал или сирене
  • 10 гр. зелен лук
  • олио за пържене

Приготвяне:

Вземете 1 или 2 млади тиквички (в зависимост от големината) и настържете на едро ренде. Кората не я махаме, тъй като младите тиквички могат да се приготвят с нея.

настъргана тиквичка

Снимка: Pinterest

Добавете половин чаена лъжичка сол, разбъркайте и оставете за 10 минути, за да си пуснат сока тиквичките.

След 10 минути изстискайте сока от тиквичките.

тиквички със сол

Снимка: Pinterest

изстискани тиквички

Снимка: Pinterest

Добавете яйцата, малко сол и черен пипер, след което разбъркайте добре.

тиквички с яйца

Снимка: Pinterest

Добавете брашното и разбъркайте отново.

тиквички с брашно

Снимка: Pinterest

Добавете нарязан зелен лук.

зелен лук

Снимка: Pinterest

Кашкавалът (сиренето) се настъргва на ситно и се добавя към тиквената смес.

тиквички с кашкавал

Снимка: Pinterest

Загрейте тиган с растително масло и върху него изсипете готовата смес.

тиквички в тиган

Снимка: Pinterest

Гответе на среден огън за 10 минути.

След това обърнете фритатата с помощта на чиния и гответе под затворен капак още 5 минути.

тиквички под капак

Снимка: Pinterest

фритата от тиквички

Снимка: Pinterest

Така приготвената фритата е много вкусна: тиквичките и зеленчуците са сготвени много добре, а коричката е приятна на вкус.

Можете да сервирате със заквасена сметана, но ястието ще бъде вкусно и без нея.

фритата с тиквички

Снимка: Pinterest

фритата със сметана

Снимка: Pinterest

Така приготвеното ястие е подходящо за закуска, вечеря или лека закуска.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "В жегите готвя тиквичките само така: вземам една тиквичка и две яйца и приготвям вечеря за цялото семейство."

Какво мислите?