В Русия изтрещяха по нова мода: Ближат сурови яйца, за да станат милионери!

Rusnaci blijat qica za salmonela

В Русия пощуряха тотално: Ближат сурови яйца, за да станат милионери!

Странна мода завладя един от най-големите и аристократични руски градове Екатеринбург. Причината не е свързана със здравето или външния вид, а за да се получи обезщетение в размер на един милион рубли.

В централния град на Уралския окръг на Русия вилнее стъписваща нова мода – усилено се опитват да се заразят със салмонела. Най-лесно ставало това, като се ближат сурови, а не, разбира се, варени яйца.

Масовите опити за заразяване започнали, след като миналата седмица търговската верига „Жизнмарт“ се сблъска с няколко жалби за отравяния от готови храни, закупени в нейните магазини.

Тогава от управата на веригата обявиха, че ще платят 1 милион рубли на потърпевшите. Условието, разбира се е да се докаже, че клиентите са били отровени именно от продукти, закупени в магазините им.

РАЗВРЪЗКАТА

Идеята за обезщетението е била тотален провал, защото сега „Роспотребнадзор“ и болниците са „залети“ с оплакващи се от натравяне. Това изплака публично основателят на „Жизнмарт“ Иван Зайченко. Той настоятелно помоли хората да спрат да ближат яйцата, защото това е опасно, а обезщетения така или иначе няма да получат.

„Изглежда, че това с милиона рубли беше напълно идиотска идея, това е моя грешка“, написа Зайченко в канала си в Telegram. Той добавя, че компанията му ще изплати обезщетение само на онези 18 души, които първоначално са се оплакали и то само ако бъде доказано, че отравянията са в следствие на консумация на храни от „Жизнмарт“. Всички останали, които не отговарят на тези условия, няма да получат тази сума, уточни той.

Обявената сума е много голяма за средностатистическия жител на Руската федерация, твърдят световните агенции. В български левове 1 000 000 рубли обаче хич не са милионерска сума. Според фиксинга на БНБ тя се равнява на около 20 000 лева. Въпреки това обаче новината повлече чудовищна вълна от опити за отравяния.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "В Русия изтрещяха по нова мода: Ближат сурови яйца, за да станат милионери!"

Какво мислите?