Т.нар. дубайски шоколад набра изключителна популярност в света в последните месеци благодарение на социалните мрежи.
Интересът към него е огромен, а хората не се колебаят да заплатят колосална сума за парченце от ориенталското лакомство. Друг е въпросът за вкусовите качества на въпросния десерт, който се състои от шоколад, пълнен с кадаиф и паста от шам-фъстък.
Скорошен анализ на германски учени обаче е категоричен: дубайският шоколад не е препоръчителен за консумация! Шоколадът от Обединените арабски емирства, показва анализът, е замърсен до такава степен по време на производствения процес, че е негоден за човешка консумация.
Много вредни съставки са открити в проби от шоколад от Дубай, внесен в Германия, съобщиха в четвъртък от министерството на потребителите на федерална провинция Баден-Вюртемберг.
„От случаи на измама до опасности за здравето, почти всичко беше открито при първите тестове на вносен шоколад от Дубай“, каза министърът за защита на потребителите на Баден-Вюртемберг Петер Хаук.
Всичките осем теста, проверени от провинциалната служба за химически и ветеринарни изследвания, откриха замърсители, алергени, изкуствени оцветители и мазнини, с изключение на какаовото масло, единствената мазнина, разрешена в шоколада.
„Поради малкия брой проби не можем да говорим за тенденция, но констатациите са много обезпокоителни и ни накараха да проведем по-обширни тестове“, каза Хаук.
Be the first to comment on "Германци предупреждават: Дубайският шоколад не е подходящ за човешка консумация! Ето какво сочат анализите:"