И преди да сте седнали на масата, тичайте за още хляб, защото ще искате да отопите и последната капка сосче на тази гозба, гарантира КОЧ.
Необходими Съставки
домати – 600 г
яйца – 10 бр.
масло – 50 мл растително
масло – 50 г прясно
магданоз – ½ връзка
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
Измитите домати се нарязват на кръгчета с дебелина до 1 см, подреждат се в тавичка (или тиган) със сгорещеното растително масло, поръсват се с дребно нарязания магданоз, посоляват се и леко се запържват.
Отгоре се чукват яйцата и се поръсват със сол. Оставят се на огъня, докато яйцата се втвърдят.
Заливат се със запърженото прясно масло, оцветено с червен пипер, и се поднасят като топло предястие.
Източник: ezine
Be the first to comment on "Да си оближеш пръстите: Яйца на очи по хайдушки"