Горещи новини

Два знака върху ръцете могат да сигнализират за смъртоносна болест: Ето за какво да внимавате

Dva znaka na rucete moje da signalizirat za bolesti

Сърдечно-съдовите заболявания са водещата причина за смърт в много страни. Това включва състояния като коронарна болест на сърцето, сърдечна недостатъчност и инсулт.

Без ранна диагностика и лечение сърдечно-съдовите заболявания могат да бъдат фатални.

Ето защо е важно да забележите всички предупредителни знаци. Например, сърцебиене и болка в гърдите може да сигнализират за проблем. Въпреки това, някои симптоми са по-необичайни и два могат да се появят на ръцете.

сърце кръвоносни съдове

Удебелени пръсти

Удебелените пръсти на ръцете са странен феномен, който кара върховете на пръстите да се уголемяват и разширяват, докато ноктите се извиват надолу.

Точната причина за това явление не е напълно известна, но се смята, че е свързана с намаленото ниво на кислород в кръвта, което води до промени в кръвоносните съдове на ръцете и върховете на пръстите.

удебелени нокти ръце

Снимка: Pinterest

Следователно удебелените пръсти могат да бъдат следствие от аневризма на аортата, вродено сърдечно заболяване и ендокардит.

Подуване

Подутите ръце също могат да показват проблеми със сърцето. Отокът възниква, когато течността се натрупа в засегнатите области. Това е един от най-честите признаци на сърдечна недостатъчност, което означава, че сърцето не може да изпомпва правилно кръвта в тялото.

отичане пръсти ръце

Снимка: Pinterest

Подуването може да е по-леко сутрин и да се влошава с напредването на деня. Ако причината е сърдечна недостатъчност, подуването може да засегне и глезените.

Ако забележите някой от тези необясними симптоми, трябва да говорите с Вашия лекар.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Два знака върху ръцете могат да сигнализират за смъртоносна болест: Ето за какво да внимавате"

Какво мислите?