Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Диетолози разкриха как изхвърляме най-полезната съставка на бананите
как изхвърляме най-полезната съставка на бананите

Диетолози разкриха как изхвърляме най-полезната съставка на бананите

Оказва се, че почти всички ядат бананите неправилно. Повече от 90% от хората ядат този плод, изхвърляйки една от най-полезните му съставки, сочи проучване в САЩ, научи ko4.

Хората, които активно се занимават със спорт и се придържат към здравословни диети, са запознати с хранителните им свойства. Бананите се използват в много ястия и са много здравословни. Повечето хора обаче постоянно хвърлят нишките, намиращи се между кората и самия плод. Те нямат вкус.

Много голяма грешка е именно това, категорични са диетолозите. Тези нишки се наричат флоеми. Чрез тях хранителните вещества се акумулират в сърцевината на плода.

Истината е, че те имат много повече хранителни вещества от самия плод. Хвърляйки ги в кошчето заедно с кората, която белим, губим много калий, фибри и витамини А и В.

Специалистите препоръчват да ядете повече банани и да не изхвърляте флоемите, консумирайки ги с удоволствие за вашето здраве.

Блиц

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?