Чували ли сте за т. нар. торта „Трите чаши“? Е, ако не сте, то да знаете, че сте изпуснали много.
Но сега от Ко4 ще поговорим именно за тази вкусотия.
Въпросната торта отдавна се е превърнала в класика в кухните на нашите майки и баби. Приготвя се просто, от налични продукти и не изисква кухненска везна.
И не само това – за приготвянето й не се нуждаете и от миксер.
„Приготвя се с малко продукти, отнема малко време, а се изяжда светкавично“, казват всички, които са се сблъсквали с тортата „Трите чаши“.
Това изкушение може да се приготви с богат маслен крем с добавка на кондензирано мляко. Десертът се оказва нежен, ефирен и умерено сладък.
Необходими продукти за тортата „Трите чаши“:
- три яйца;
- чаша захар;
- чаша брашно;
- чаша кефир;
- чаена лъжичка сода.
За крема:
- За него купете 200 грама масло и кутия варено кондензирано мляко.
Начин на приготвяне на тортата „Трите чаши“:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разбийте яйцата и захарта с вилица до светла и пухкава смес.
Изсипете кефира в него и добавете брашно. Продължете да разбивате, докато получите хомогенна смес без бучки.
Добавете содата последна, за да не приключи реакцията й с кефира твърде рано.
Изсипете тестото в тавата и печете около 35 минути. Боцнете блата с клечка за зъби и ако по нея остане тесто, то е необходимо го оставете във фурната. Ако горната част се зачерви, можете да го покриете с фолио.
Когато пандишпанът се охлади, го разрежете на две.
Разбийте маслото, докато стане пухкаво и след това добавете кондензирано мляко лъжица по лъжица, като продължавате да разбивате.
Намажете тортата с крем и украсете по желание.
Това е! Добър апетит от jenata.blitz.bg
Be the first to comment on "Домашна торта „Трите чаши“ – чудно вкусна, а не ви трябват миксер и везна"