Достойният българин Йоско Алипиев, който даваше по 100 лв. за шестица в училище, с нови вълнуващи каузи

Достойният българин Йоско Алипиев, който даваше по 100 лв. за шестица в училище, с нови вълнуващи каузи

Всяка седмица ще организира благотворителна вечеря, а целият оборот ще отива за нуждаещи се, научи Ко4

Бургаският бизнесмен Йоско Алипиев, който се прочу с това, че раздава финансови премии на работниците си, чийто деца си подобрят успеха в училище – 100 лв. към заплатата срещу шестица, готви нови вълнуващи каузи.

Пред „24 часа“ – медията, която го номинира в кампанията „Достойните българи“, Алипиев разкри, че възнамерява да организира благотворителни вечери в бургаска механа веднъж всяка седмица. Заведението, което е на мястото на бившия ресторант „Домино“, ще бъде открито официално на 11 октомври.

„Обявил съм, че този сезон по един ден в седмицата ще работим благотворително. Клиентите хем ще се забавляват, хем ще даряват. Ще събираме пари за хора в нужда, без значение деца или възрастни. Целият оборот ще отива за тях“, разказва Йоско Алипиев.

В Бургас той е известен с това, че голяма част от приходите си дарява за благотворителност. Не веднъж е помагал на болни деца, на възрастни хора, изпаднали в нужда, пълен е с идеи как да облекчи живота на обитателите в бургаския квартал „Победа“. А и не само на тях. Един от проектите му е откриването на лекарски кабинет за първична медицинска помощ в квартала. Кабинетът ще предоставя бърза и лесна медицинска помощ на всички жители , а това ще облекчи натиска върху УМБАЛ Бургас и ще доведе до подобряване качеството на живот, убеден е Алипиев.

Помещенията за кабинета вече са налични на втория етаж на полицейския участък в кв. „Победа“.

„Общината ще се погрижи за осигуряването на необходимите лицензи и разрешителни, на медицинския персонал. Кметът Димитър Николов прегърна идеята“, вълнува се бизнесменът. Той е готов да поеме финансирането на ремонта на помещенията и медицинското оборудване, тъй като е убеден, че проектът му ще донесе значителни ползи както за жителите на квартала, така и за здравната система на града, като създаде по-ефективен и достъпен модел на здравни услуги.

Друга кампания, върху която се фокусира достойният българин, е подкрепа за младежи – сираци от институции, тъй като те се сблъскват челно с житейските предизвикателства, навършвайки пълнолетие.

Йоско Алипиев „Много от тях остават без възможности за развитие и работа, което ги излага на риск да поемат по лош път в живота. Проектът цели да предостави системна подкрепа за тези младежи, като им осигури обучение и възможност за трудова реализация“, казва Алипиев. Вижда помощта чрез организиране на професионални курсове в избрани от младежите области.

„Целта е да се гарантира безплатен достъп за обучение и възможност за всеки от младежите да се развива в избраното направление. След завършване на курсовете ще им помагаме да си намерят работа, ще работим в тясно сътрудничество с местни бизнеси и предприятия“, обяснява бургазлията. И добавя:

„Аз съм изпитал чувството, което ти носи това да помагаш на другите. Виждал съм сълзите в очите на хората, колко ги трогва това, че някой мисли за тях“.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Достойният българин Йоско Алипиев, който даваше по 100 лв. за шестица в училище, с нови вълнуващи каузи"

Какво мислите?