Home » KO4 STORY » Драмата на 65-годишния търновски инженер, който извади пистолет на бирник и 30 полицаи, за да спаси апартамента на жена си
Драмата на 65-годишния търновски инженер

Драмата на 65-годишния търновски инженер, който извади пистолет на бирник и 30 полицаи, за да спаси апартамента на жена си

Машинният инженер Михаил Коцев извади законен газов пищов срещу съдебен бирник, за да спаси апартамента на жена си и на децата си от въвеждане на нов собственик.

Екшънът се разигра във Велико Търново на ул. „Тракия“ 4 в понеделник сутринта, съобщава „Борба“. Около 10 часа частен съдебен изпълнител отива в апартамента, където живее Коцев, за да прави въвод във владение на нов стопанин, който си купил апартамента на търг за 75 000 лева. В апартамента е само 64-годишният мъж, който не пуска бирника. После вади газовия си пищов и гърми два пъти в земята.

Съдебният изпълнител и воденият ключар разбиват вратата на апартамента, а през това време пристигат 30 полицаи с маски и автомати. Коцев е задържан и отведен в полицията за разпит. После е пуснат и сега срещу него е стартирано разследване за посегателство на частен съдебен изпълнител. Наказанието е до три месеца лишаване от свобода или глоба от 100 до 300 лева при доказването на вината на мъжа.

„От близо 20 години ходя по мъките и се боря за справедливост със съдебната машина. Понеже никой не ме чува, реших най-сетне да дам гласност и да се опълча по този начин, дано да бъда най-сетне чут. Апартаментът е на дъщерите и на жена ми, която живее в него от 40 години. Той е на нейните родители, жилището няма нищо общо с някакво изпълнително дело, което на всичкото отгоре и от 16 г. е прекратено по давност. Сега съм без дом, нямам достъп до апартамента“, разказа вчера в редакцията на „Борба“ инж. Коцев.

Според него скандалната продажба на апартамента на търг е свързана с ипотека отпреди повече от 20 години за заем от кредитна земеделска кооперация, в която той е бил член кооператор. Пари обаче не са вземани. Въпреки това срещу него е образувано изпълнително дело. По него се търсят движими и недвижими вещи, но той дори не е собственик на въпросния апартамент, който е на жена му отпреди техния брак! После е дарен на двете дъщери Нора и Ива, сега владелец е съпругата Веска Коцева. Двете дъщери са големи и със свои семейства. Едната е преподавател в Япония, а другата живее в София.

Действията на съдебния бирник също ще се проверяват тепърва, защото още на 31 август 2018 г. съпругата Веска Коцева е депозирала жалба до Окръжния съд по случая чрез въпросния ЧСИ Диана Колева. Жалбата е входирана и с платени такси. В нея съпругата казва, че до нея не имало никога уведомление за изпълнително дело. Тя иска да знае как се е стигнало до публична продан по изп. дело от 16 години, което е с изтекла давност. Според жалбата продажбата е незаконна, защото правата на взискателя са погасени по право. Въпреки тази жалба на 3 септември се извършва въвод във владение на нов собственик, който от своя страна пък е добросъвестен купувач!

„От 2008г. съм безработен, а сега съм и без дом. Ще живея в Самоводене при бабата и дядото, където се опитвам да гледам редки и полезни гъби, за да преживявам. Не знам какво друго трябва да направя, за да бъде разнищен моят случай с кредит от 30 000 лева, каквито не съм вземал и тази история най-сетне да приключи. В годините назад сме писали до всички възможни инстанции у нас. Има съдебни действия, че действия на съдебен изпълнител срещу този апартамент са незаконни. Оказа се обаче, че кръгът е омагьосан и най-после бях принуден да гърмя с пищов! Дано да си е струвало”, заяви още Михаил Коцев.

За казуса ЧСИ Диана Колева казва, че щом се е стигнало до публична продан и въвод във владение, значи всичко е изрядно. Това, както е опитът да покушение срещу нея, също е предмет на образуваното досъдебно производство.

Източник: ВИП

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?