Home » ЗДРАВЕ » Ето какво ме върна от “ония свят” след инфаркт! Лекарката ми го каза-помага при над 100 болести!
Ето какво ме върна от “ония свят” след инфаркт

Ето какво ме върна от “ония свят” след инфаркт! Лекарката ми го каза-помага при над 100 болести!

Атеросклерозата е животозастрашаваща болест, която се проявява поради натрупване на плака в артериите.

Това пречи на правилното кръвообращение и може да доведе до кървене в мозъка, инфаркт и смърт. За щастие атеросклерозата може да бъде предотвратена с няколко промени в начина на живот и диета, както и използването на мощни природни средства, които могат да почистят вашите артерии.

За да се избегне злополучен изход, човек трябва да се грижи за своевременното почистване на кръвоносните съдове. Яденето на стафиди се препоръчва и от лекарите, тъй като в стафидите се съдържат фибри, антиоксиданти и те имат нисък гликемичен индекс – тези фактори допринасят за контролирането на нивата на кръвната захар. Освен това стафидите са изключително богати на мед, цинк, калций, магнезий, желязо – в тях се има големи количества витамин А, както и В комплекс, посочват различни изследвания.

Ето любимата ни рецепта:

Съставки

1 чаена чаша стафиди
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици нарязан/настърган джинджифил
4 супени лъжици зелен чай

Подготовка

Сварете 1 литър вода, сипете вътре стафидите и варете на слаб огън за 10 минути. Отстранете от огъня, добавете зеления чай и настъргания джинджифил. Покрийте съда с капак и оставете да престои така една нощ. На сутринта прецедете течността и добавете меда. Пийте по една чаена чаша половин час преди хранене.

С цел по-нататъшно предотвратяване на натрупването на плака в артериите ви, експертите предлагат намаляване на приема на сол и мазнини.

• Отварата от стафиди се използва при заболявания на дихателната система, силна кашлица, болки в гърлото, високо кръвно налягане.
• Наличието на калий в стафидите позволява те да бъдат използвани при отоци и отравяния, защото калият има диуретично действие и помага на организма да изхвърли излишната течност и токсините.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?