Горещи новини

Ето как пека цяло парче месо във фурната и се разпада от кокала – тайната ми е много проста, а се топи в устата:

Ето как пека цяло парче месо във фурната и се разпада от кокала - тайната ми е много проста а се топи в устата:

Направо пръстите да си оближеш! Печено месо на фурна, толкова меко и вкусно, че се топи и се разпада, когато го боднеш с вилицата – толкова крехко става!

„Здравейте приятели! Днес ще ви покажа как приготвям невероятно крехко и сочно свинско на фурна. Месото е изпечено до съвършенство, толкова ароматно и крехко, че се топи в устата!

Тази лесна рецепта за печено на фурна месо е идеална за празнични поводи, семейни вечери или специални гости.

Бавното готвене във фурната запазва свинското месо сочно и му придава прекрасна хрупкава коричка.

Опитайте тази впечатляваща рецепта и се насладете на едно вкусно, крехко и лесно за приготвяне ястие с месо!“ Това ни пише нашата читателка Петя, от която получихме рецептата. Споделяме с вас цялата процедура:

Крехко и сочно свинско на фурна

Продукти:

  • 1 кг свински врат
  • смлян пипер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка смлян кориандър
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 30-40 г разтопено масло
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • малко олио и 20 г разтопено масло
  • стрък розмарин

Приготвяне:

Втрийте подправките в парчето месо. Нарежете на ситно чесъна, поставете парчетата в дупки, които сте направили с върха на остър нож в месото, след което поръсете с олио и намажете всичко добре, така че да поеме месото ароматите.

Оставете да се маринова поне 1 час на студено.

След това залейте месото с малко олио, смесено с 20 гр. разтопено масло, добавете 1-2 клонки розмарин и печете 2 часа на 160-170 градуса под фолио.

След като изтече това време, отстранете фолиото и залейте със сока, който е пуснало самото месо.

Пече се още 10 минути на 180 градуса до зачервяване.

свинско печено на фурна

Снимка: YouTube

Това е – става мозък!

крехко свинско печено

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Ето как пека цяло парче месо във фурната и се разпада от кокала – тайната ми е много проста, а се топи в устата:"

Какво мислите?