Започва периода на киселото зеле и всякакви други зимнини, които сме свикнали да похапваме през зимните месеци.
Зелето е сред най-харесваните, защото освен на салата, с него можем да си приготвим десетки ястия – от вкусни по-вкусни.
Днес от Ко4 ще споделим с вас една страхотна рецепта за кисело зеле. Бъдете сигурни, че всеки път ще ви се получава перфектно.
Добрата новина е, че кисело зеле можете да си приготвите както в бидон, така и в буркан. Домакините обаче предпочитат зелето в бидон, защото рецептата е много по-лесна, не се налага предварително да режат зелките.
Ето и какви продукти са нужни:
- зеле – 30 кг
- сол – 1 кг
- хрян – 200 г
Начин на приготвяне:
Зелето се почиства, а след това се откъсват и първите зелеви листа. Коренът се вади, изрязва се дълбоко и се пълни със сол. Зелевите глави се пълнят в бидона. Празните пространства може да запълните с четвъртини.
Хрянът се поставя между зелето. Зелето се затиска с камък, ако е нужно. След това се залива с вода. Още: Колко аспирин се слага на кисело зеле? Всеки ден е желателно да хвърляте по един поглед.
Ако е нужно, може да приготвите още саламура. Така се приготвя най-лесното кисело зеле с хрян. Задължително трябва да тествате тази рецепта.
Be the first to comment on "Ето коя подправка трябва непременно да добавите към киселото зеле в бидон"