Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Е, това никога нямаше да ми дойде наум! Сега не се разделям с балсама за устни – използвам го за всичко, ама буквално! Вижте:
идеи с балсам за устни

Е, това никога нямаше да ми дойде наум! Сега не се разделям с балсама за устни – използвам го за всичко, ама буквално! Вижте:

Най-верният помощник на женските устни, особено зимно време: балсамът за устни.

Всички го ползваме, но бас ловим, че не знаете това – малкото стикче върши чудеса не само с устните, ами помага и в много други „трудни“ ситуации.

Ето някои от безценните му приложения:

Против мазоли

За да не ви стискат новите обувки и да не правят мазоли и рани, просто натрийте кожата там с малко балсам за устни!

ползи от балсама за устни

Трудни за изваждане пръстени

Преди да режете пръстена (или пръста), опитайте следното: натъркайте кожата над и под пръстена с балсам. Раздвижете и завъртете пръстена внимателно, сега той ще излезе лесно.

ползи от балсама за устни

Сухи ноздри

Сигурно ви е познато: от много кихане и подсмърчане, ноздрите се възпаляват и белят. На стресираната кожа ще помогне слой балсам за устни. Той е доста по-мазен от редица кремове Може да го използвате също и на други сухи места по кожата, например лакти, основата на нокътя или петите.

ползи от балсама за устни

Запечатване на малки ранички

Малките порязвания и рани могат да бъдат запечатани със слой от балсам за устни. Въпреки, че той не заменя лейкопласта, поне ще предотврати мръсотията да навлезе в раната.

ползи от балсама за устни

Грижа за обувки

Кожените обувки могат да заблестят не само с традиционното лустро, но също така и с балсам за устни. Кожата остава еластична и добре поддържана.

ползи от балсама за устни

Здраво вързани връзки на обувките

Някои връзки на обувките имат навика да се развързват в най-неподходящия момент – в претъпкан автобус или влак. Преди да ви се случи, вземете мерки – намажете възела с балсам. Така ще го затегнете по-лесно при връзването.

 ползи от балсама за устни

Хвърчаща коса

Особено през зимата се борим често със сухата, хвърчаща напосоки. Може да я укротите, като нанесете балсам върху дланите и прокарате през косата си. Все пак, не прекалявайте, в противен случай косата изглежда мазна.

ползи от балсама за устни

Сухи краища на косата

Отново натрийте дланите си с балсам за устни и втрийте само в краищата.

ползи от балсама за устни

Заяждащ цип

Ако ципът не иска да помръдне, натрийте малко балсам срещу посоката на движение на зъбците. Леко раздвижете назад и напред и готово!

ползи от балсама за устни

Тесни дупки за обеците на ухото

Всяка жена, която от дълго време не е слагала обеци, знае за проблема. С течение на времето, кожата се свива около дупката, а скоро слагането на обеци става истински ад. За да се избегне възпаление, просто разтрийте мястото с малко балсам. Това действа като лубрикант.

ползи от балсама за устни

Премахване на следи от спиралата

Намажете памучен тампон с балсам за устни и прекарайте под и над линията на спиралата – мазнината ще разтвори петната за миг.

ползи от балсама за устни

Основа за сенки

За подобряване на цвета и неговата дълготрайност, винаги втривайте балсам за устни върху клепача, преди полагане на сенките.

ползи от балсама за устни

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?