Жена: Всеки ден с БДЖ трябва да се чудим дали да си вземем комплект със себе си, за да останем в Пловдив

Zakasneniqta na BDJ

Влаковете на БДЖ се движат всекидневно с огромно закъснение, алармираха читатели на Plovdiv24.bg.

Поредният случай е от 6 часа на 30 май. Наша читателка е останала неприятно изненадана, когато случайно е разбрала, че влакът София – Варна няма да дойде навреме.

При престоя си на гарата жената е разговаряла с други граждани, които също са били в транспортен капан. Някой от тях са пътували по линия Пловдив – Свиленград, Крумово – Пловдив, Крумово – Асеновград и Димитровград – Пловдив.

Обяснението на БДЖ към всички пътници е било, че се е появил непредвиден проблем в контактната мрежа.

Възмутената дама допълни, че се е наложило пътниците да си викат таксита и така да стигнат до работните си места.

„Аз пътувам от Първомай към Пловдив. Много хора се придвижват и прехвърлят от линия София – Варна с тези вагончета. Информацията от сайта на БДЖ не е вярна. Контактната мрежа е възстановена много по-късно, отколкото те казват.

Миналата вечер влак, който трябваше в 19:20 часа да тръгне от Пловдив, тръгна в 21:40 часа. Друг пък от Бургас посока София закъсня със 70 минути, а от София с 140 минути, защото се изчакваха. Пловдив също бе засегнат, за радост само с половин час.

Човек не може да предвижда, когато тръгне на път с БДЖ всеки ден трябва да се чудим дали трябва да си вземем комплект със себе си, за да останем в Пловдив, защото някой влак няма да се движи или ще го отменят. БДЖ лъжат, комбинират влакове. Всичко се случва на момента.“

Дамата бе притеснена, че след затварянето на Бетонен мост положението ще се усложни.

„Всеки ден пътувам с БДЖ сутрин и вечер. Народът, все пак ходи на работа.“

Тя допълни още, че при катастрофата на Централна гара София, Пловдив също е бил засегнат и влаковете са закъснели с 70 минути.

Наша проверка в сайта на БДЖ показа, че те са оповестили на гражданите, че има закъснение на голяма част от линиите, заради проблем в контактната мрежа.

Допълнено е още, че е възстановено движението на влаковете между гарите Пловдив и Крумово.

Екипът ни ще проследи дали закъснението на влаковете е тенденциозно или става въпрос за еднократни проблеми.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Жена: Всеки ден с БДЖ трябва да се чудим дали да си вземем комплект със себе си, за да останем в Пловдив"

Какво мислите?